Sbs Sonuçları Perşembe Günü Açıklanıyor - Son Dakika
Son Dakika Logo

Sbs Sonuçları Perşembe Günü Açıklanıyor

10.07.2012 11:45

Hakan Metan, öğrencilere 'Sınavınız kötü geçtiyse, yada beklediğinizden düşük puan aldıysanız bu dünyanın sonu değil üzülmeyin' uyarısında bulundu.

1 milyon 98 bin 243 İlköğretim 8. Sınıf öğrencisinin girdiği ve merakla beklenen Seviye Belirleme Sınavı (SBS) sonuçları Perşembe günü açıklanacak.

Fatih Koleji Uzman Psikolog Danışmanı Hakan Metan, SBS'den sonra bazı çocukların istedikleri puanı alırken bazılarının da alamayacağını belirterek velilere çocukları konusunda uyarılarda bulundu. Metan, 'Çocuğunuzun SBS'si kötü geçmiş olabilir. Bu dünyanın sonu değil. Çocuklarınızdan sınavı kötü geçti diye hesap sormayın. Çocuklara hesap sormak daha kötü sonuçlara neden olabilir' açıklamasını yaptı.

Çocuğa hayatının dönüm noktası SBS imajı verilirse çocuğun kendisini büyük bir baskı altında hissedeceğini anımsatan Metan, 'Çocuğunuzun kendisine olan güveni azalır. Hiçbir şey başaramayacağı hissine kapılır. Yapabileceği ve başarabileceği işlerden de kaçar. Çünkü sonunda başarısız olacağını ve ailesinin ona kızacağını düşünür. Çocuğunuza onu çocuğunuz olduğu için sevdiğinizi hissettirin. Çocuğunuzu sevginizle cezalandırmayın. Çocuğunuza moral verin ve iyi bir tatil geçirmesini sağlayın' diye konuştu.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Sbs Sonuçları Perşembe Günü Açıklanıyor - Son Dakika


Advertisement