SEDAŞ'a Çok Teşekkürler - Son Dakika
Güncel

SEDAŞ'a Çok Teşekkürler

SEDAŞ\'a Çok Teşekkürler

SEDAŞ ve Muhtarların buluşmasında bu kez SEDAŞ'a daha çok teşekkür geldi.

24.09.2012 09:16

SEDAŞ, KÖRFEZ İLÇESİ MAHALLE VE KÖY MUHTARLARI İLE BİR ARAYA GELDİ.

Yunus Bekircan, Muhtarlarımızla etkin iletişim için bir araya geliyoruz. Bölgemizde muhtarlarımızın çok önemli görevleri yerine getirdiklerini görüyoruz. Enerji yönetiminde görev alan yöneticilerimiz ve benimle 24 saat iletişim kurabilirsiniz. Sizlerin önerileri, aktardığınız talepler yatırım programında değerlendirilecektir." dedi.

SEDAŞ'ın Körfez Mahalle Muhtarları ile buluşması Körfez Kaymakamlık binası toplantı salonunda gerçekleşirken, toplantıya başkanlık eden Vali Yardımcısı Dağıstan Kılıçaslan, Körfez Belediye Başkanı Yusuf Pehlivan, Körfez Kaymakamı Mahmut Şirinoğlu, Kocaeli Milletvekili Zeki Aygün, Körfez ilçesinin Mahalle ve Köy Muhtarları, SEDAŞ Dağıtım Direktörü Yunus Bekircan ile SEDAŞ'tan Dağıtım Varlıkları Müdürü Enver Aka, Şebeke Yapım Müdürü Osman Özer, Şebeke İşletme Bakım Müdürü Yavuz Konuk, Müşteri Hizmetleri Müdürü Orhan Sönmez, Dağıtım Merkezleri Müdürü Burhan Ak, Dağıtım Hatları ve Trafoları Müdürü Reşat Karaman, Kurumsal İletişim Müdürü Ayhan Erkovan, Kocaeli Dağıtım Hatları Başmühendisi İsmail Söğüt, Röle Koordinasyon Başmühendisi Adnan Küçükali, Aydınlatma Başmühendisi Onur Sınanmış, Acil Hizmetler Koordinatör Mühendisi Abdülkadir Güngör ve İlçe Sorumlusu Ensar Bayburtlu da hazır bulundular.

SEDAŞ ve Muhtarların buluşmasında bu kez SEDAŞ'a daha çok teşekkür geldi. Yapılan toplantıda Körfez Belediye Başkanı Yunus Pehlivan, "Hacıosman Mahallesi, Bağdat Caddesinde SEDAŞ'ın yaptığı altyapı yatırımı için çok teşekkür ediyorum" dedi. Milletvekili Zeki Aygün, her geçen gün sevgi kültüründen uzaklaşıyoruz, oysaki etkin iletişimle ve çözüm odaklı bir anlayışla birbirimize yaklaşmalıyız. Bugün bu toplantıda hizmet için görev alan muhtarlarımızın, sorunlarını samimi bir ortamda ortaya koyması ve SEDAŞ ekibinin de mümkün olan talepleri karşılamak üzere burada her iletilen konuyu dikkate alarak, çözüm odaklı bir yaklaşımla yerinde ilgilenileceğini taahhüt etmeleri çok önemli. SEDAŞ Dağıtım Direktörü Yunus Bey ve görev arkadaşlarına teşekkür ediyoruz. Elektrik Dağıtım sistemiyle ilgili toplantıda aktarılan sorunları yerinde inceleyerek Valiliğe ve bizlere de sorunlarla ilgili bilgilendirmede bulunuyorlar. Konuşulanlar burada kalmıyor." dedi.

Enerji kesinti duyurularıyla ilgili muhtarlıkların da bilgilendirilmesi yönünde çalışmaların sürdürüldüğüne dikkat çeken Yunus Bekircan'a muhtarlar bir faturada enerji kesilmemesiyle ilgili vatandaşlardan çok talep geldiğini belirterek bu konuda bir şey yapılamaz mı diye sordular. Yunus Bekircan, ödeme prosedürünün, Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu Müşteri Hizmetleri Yönetmeliği gereği uygulandığını ve enerji kullanan müşterilere bir aylık enerji tüketim faturası çıktığında, son ödeme günü olarak 10 günlük bir sürenin verildiğini, SEDAŞ'ın son ödeme gününe kadar beklediğini ancak faturasının son ödeme günü geçen müşterilere 2-3 gün sonra bir 5 günlük daha ödeme süresi tanındığını ve yine ödeme yapılmaz ise enerji kullanımının ilk gününden itibaren geçmiş olan 47 günün sonunda enerji kullanımına istenmeyerek son verildiğini ifade etti ve ödemenin uzun süre yapılmaması durumunda Yasal Takip Sisteminin uygulandığını, İcra İşlemi başlayan borcun yasal gecikmesine ait faiz oranının daha yüksek ve borç miktarına avukatlık masraflarının da ilave olduğuna dikkat çekti.

Bekircan, "EPDK Müşteri Hizmetleri Yönetmeliği Edirne de de Erzurumda da aynı, bizde yasal mevzuata uyuyoruz ve uymak zorundayız" dedi. Muhtarların bazıları da abonelik sırasında DASK Zorunlu Deprem Sigortası poliçesi istenmesinden dolayı bazı abone olacak kişilerin tapusu olmayan evlerde bu işlemi gerçekleştiremediğini belirterek, SEDAŞ'tan bu konuda yardım istediklerini belirttiler. Yasanın gerektirdiği bir belgenin alınmaması o işlemleri yapan kişi ve kurumları yasa karşısında sorumlu kılacağından bunun mümkün olmadığına dikkat çekilirken, Vali Yardımcısı Dağıstan Kılıçaslan da sigortanın yararlı olduğunu belirtti ve "Zorunlu deprem sigortası olmayan binaların konut sigortaları da yapılamaz. Ayrıca herhangi bir deprem sonucunda oluşan zararlarda Doğal Afetler Sigortaları Kurumu (DASK) poliçesi olmayanlara devlet hiçbir şekilde yardım etmeyecektir."dedi.

Kocaeli Milletvekili Zeki Aygün, her toplantıda SEDAŞ yöneticilerinin geniş bir katılım ile toplantılara iştirak etmelerini takdir ettiğini belirterek, SEDAŞ'ın iyi niyetle ve çözüm sağlamak üzere girişimde bulunduğunu, özelleşme ile algıda seçiciliğin oluştuğunu ve sihirli bir değnekle her şeyin bir anda değişeceği beklentisine girildiğini belirtti ve "SEDAŞ'ta öncelikle müşteri hizmetlerini ve ödeme noktalarını iyileştirdi, kayıp kaçak oranı en düşük şirketlerin içinde yer alıyor. Yatırımlarını % 100 oranında gerçekleştirmek üzere çalışmalarını sürdürüyor. Kocaeli iline ilk kez yapılan yer altı trafo merkezlerini kazandırmak üzere büyük bir yatırımı bu yıl içinde gerçekleştiriyor. SCADA projesi ile enerjinin uzaktan izlenmesi ve arızalarda enerji kesintilerinin en aza indirilmesini de sağlamak üzere 41 Milyonluk bir yatırımı gerçekleştiriyorlar. İlimtepede geçen yıl yapılan yatırımın olumlu sonucunun geçtiğimiz kış alındığını ve daha önce yaşanılan uzun süreli enerji kesintisinin bu yıl olmadığını İlimtepe muhtarımız söylüyor ve bakın İlimtepe Mahalle Muhtarımız Kazım Elmas'ta SEDAŞ'a teşekkür ediyor." dedi.

Yunus Bekircan, aldığı notlarla ilgili muhtarları tek tek bilgilendirirken, yerinde incelenmesi gereken konularla ilgili görev dağılımını o anda SEDAŞ yöneticileriyle birlikte gerçekleştirdi. Yunus Bekircan Zeki Aygün'ün ve Belediye Başkanı Yunus Pehlivan'ın SEDAŞ'ı öven sözlerine teşekkür ederken, "SEDAŞ olarak öncelikle çok iyi bir ekibimiz var. İyi bir planlama ve vizyoner bir bakış açısının hâkim olduğu bir liderlik anlayışıyla şirketimizi yönetiyoruz. Çevremiz ile etkin iletişimi önemsiyoruz ve bugün bu nedenle sizlerin sorularına ilk ağızdan cevap vermek üzere burada bulunuyoruz. Arkadaşlarımız sorunların belirtildiği köy ve mahallelere gelecek sizlerle yerinde çözüm önerilerini değerlendirecekler.

Sizlerin ilettiği konular bizler için çok değerli, hatta bazı hususlar yatırım programına da yansıyacaktır. Bölgemizde muhtarlarımızın çok önemli görevleri yerine getirdiklerini görüyoruz. Enerji yönetiminde görev alan buradaki yöneticilerimizin 24 saat telefonları açıktır. Bizimle 24 saat iletişim kurabilirsiniz."dedi. Aydınlatma Başmühendisinin körfez mahalle muhtarlarıyla aydınlatma tesislerini yerinde inceleyeceğini belirten Yunus Bekircan, Körfez İlçesinde Yarımca-Tüpraş kavşağından, Kirazlıyalıya kadar 3,5 kilometrelik aydınlatma tesisinin enerji nakil hattında kablosunun çalındığını ve önlem alınarak yeniden yapılan D-100 üzerinde aydınlatma tesisinin tamamlanması aşamasına gelindiğini belirtti.

Esentepe de ağaçlarla ilgili şikayetin yerinde giderileceği ve Cuma Köyündeki trafo kapasitelerinin de değerlendirileceği, Aşağı Hereke de Çarşı Trafosunun kapasitesinin arttırılacağı belirlendi. Yunus Bekircan, konuşmasında bazı muhtarların çağrı merkezinden direk numarası istenmesinin vatandaş tarafından hoş karşılanmadığını söylemeleri üzerine, direk numarasının yapılacak hizmette ekiplere kolaylık sağladığını, lambaların arıza tespitinde sokak aydınlatmalarının gündüz yakılmadan arızanın aranmasını sağladığını, SEDAŞ'ın 20 bin kilometre de 330 bin armatürün bakımını daha verimli sağlamak üzere bu numaraların büyük fayda sağladığını, sarı evin yanında veya sokakta baştan üçüncü veya bakkalın önündeki direk lambası gibi tanımlamaların önüne geçildiğini belirtti.

Yunus Bekircan, toplantıyı yöneten Vali Yardımcısı Dağıstan Kılıçaslan ve toplantıya ev sahipliği yapan Körfez Kaymakamı Mahmut Şirinoğlu'na, toplantıya katılan Muhtarlara da ayrı ayrı teşekkür etti. Toplantı sonunda katılımcıların tamamı Kaymakamlık binası önünde fotoğraf çektirdiler.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel SEDAŞ'a Çok Teşekkürler - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement