"SEDAŞ Müşterilerinin Menfaatini Sağlıyor" - Son Dakika
Güncel

"SEDAŞ Müşterilerinin Menfaatini Sağlıyor"

"SEDAŞ Müşterilerinin Menfaatini Sağlıyor"

SEDAŞ, müşteri sayaçlarıyla ilgili muayene ve damga işlemlerini başlattı.

05.10.2012 10:55
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

SEDAŞ İcra Başkanı Bekir Sami Güven, "3516 Sayılı ölçüler ve Ayar kanunu gereğince elektrik, su ve gaz sayaçlarının periyodik muayenelerinin on yılda bir yaptırılması yasal zorunluluk ve bu yasal zorunluluğu SEDAŞ hiçbir maddi menfaati bulunmadan, müşterilerinin menfaatini gözeterek yapıyor" dedi.

10 YILI DOLAN SAYAÇLAR

10 yıllık muayene ve damga süresi dolmuş olan elektrik sayaçlarının muayene ve damgalarının yenilenmesi için Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'nın Elektrik Dağıtım Şirketlerine yüklediği görev ve sorumluluk nedeniyle SEDAŞ, müşteri sayaçlarıyla ilgili muayene ve damga işlemlerini başlattı.

SEDAŞ İcra Başkanı Bekir Sami Güven, müşteri menfaatini düşünerek yapılan işlemlerde yeni sayaç takılmasının müşteriyi karlı hale getirdiğini belirterek, meskende değişimi yapılan tek fazlı sayaçlar için örnek vererek yaptığı açıklamada; "Kalibrasyon masraflarının, sayacın sökülüp kurum sayacının takılması, sökülen sayacın laboratuarda işleme tabi tutulduktan sonra aynı adrese ikinci kez gidilmesi ve kurum sayacının sökülüp yerine kalibrasyondan geçer not almış sayacın tekrar takılmasına ait bedeller üst üste konulunca bu uygulama müşterimiz için daha pahalıya mal oluyor. Ancak hem sayacın elektronik sayaç ile yenilenmesi hem de ekiplerimizce tek işlemle değişiminin yapılması, tek bir sökme takma bedeli ödenmesini dolayısı ile müşterimizin kazançlı çıkmasını sağlıyoruz." dedi.

Bekir Sami Güven, "mesken sayaçlarından örnek vermek gerekirse, "damga süresi 10 yılı dolan tek fazlı sayaç kalibrasyon işlemine alındığında müşterimize maliyeti 2012 fiyatı ile 55,9 lira olurken, elektronik sayaç ile yenilendiğinde müşterimiz 37,7 lira ödüyor. Müşterimizin karı da 18,2 lira oluyor. Bugüne kadar bu konuda aldığımız itiraz o kadar az ki, binde bir diyebiliriz."dedi.

SEDAŞ'IN MADDİ MENFAATİ YOK

SEDAŞ İcra Başkanı Bekir Sami Güven, "10 yıllık damga süresini dolduran binlerce sayacın kalibrasyon işleminden geçirilecek sayaçlara her yıl ilave olduğunu ve halen SEDAŞ'ın görev alanında 1960'lı yıllardan kalma yüz binin üzerinde mekanik sayaç bulunduğunu, ancak 10 yıllık muayene ve damga süresi dolan ve mülkiyeti müşterilerine ait olan sayaçların Yasal mevzuat gereği, muayene ve damga işlemlerinin yapılmasında Dağıtım Şirketlerinin görevli ve sorumlu olduklarını ve bu nedenle SEDAŞ'ın hiçbir maddi menfaati bulunmadan yasal bir zorunluluk olarak bu işlemleri yaptığını belirtti.

900 BİN SAYAÇ KALİBRASYON İŞLEMİNDEN GEÇECEK

SEDAŞ İcra Başkanı Bekir Sami Güven, SEDAŞ'ın 2012 yılı içinde 225 Bin sayacın kalibrasyon işleminden geçmesini hedeflediklerini söylerken, "900 bin sayacın bakanlık damga süresi 10 yılı aşmış durumda, 4 yıl içinde kalibrasyon işlemlerinin sürdürülerek, mevcut potansiyel sayaçların muayene ve kontrollerinin tamamlanmasını hedefliyoruz." dedi.

YASAL ZORUNLULUK

İcra Başkanı Bekir Sami Güven, Sayacını muayene ve damga işlemine tabi tutmayanlar hakkında, yasa gereği para ve hapis cezasının öngörüldüğünü, yasal mevzuat, muayene ve damga işlemlerini müşterileri adına yapmaya, Dağıtım Şirketlerinin yetkili kılındığını belirtirken, bu hükümlerin, Ölçüler ve Ayar Kanunu, Ölçü ve Ölçü Aletleri Muayene Yönetmeliği ile Elektrik Piyasası Müşteri Hizmetleri Yönetmeliği' nde mevcut olduğunu söyledi.

ESKİ SAYAÇ KALİBRASYONU "MALİYETLİ"

Güven, 10 yıllık Damga süresini dolduran sayaçlarla ilgili yasal zorunluluk olan işlemlerin yapılması sırasında, SEDAŞ olarak, müşteri memnuniyeti ve müşterilerin ekonomik menfaatlerini ön planda tuttuklarını belirtti. Güven, işlemlerin nasıl yapıldığı konusunda bilgi verirken, müşterilerine seçenek sunduklarını belirterek, ilk seçenekte; Sayacın muayene ve damga için sökülerek laboratuarda test işlemine tabi tutulmasının söz konusu olduğunu ve bunun sayaç malikine maliyetinin 55,9 TL olacağına dikkat çekmiştir. Bu rakamın içinde sayacın ayarı, temizliği, muayene ve damga bedelinin bulunduğu ve bu işlemlerin 16,5 TL tuttuğunu, Sayaç Sökme Takma Bedelinin de ( 19,7x2 ) 39,4 TL olmak üzere toplam da bu seçeneğin kabul edilmesi halinde 55.9 TL ödenmesi gerektiğini; ancak bu işlemler için laboratuara gidip gelme sırasında sökme takma işleminin 2 kez yapılması nedeniyle, EPDK kararı ile belirlenen sökme ve takma bedelinin 2 katının uygulandığını belirtti.

MÜŞTERİMİZİN MENFAATİNİ GÖZETİYORUZ

Güven; ikinci Seçenekte ise mevcut sayacın yerine yeni bir elektronik sayacın takılması ile sadece sayaç bedelinin ve söküm takım bedelinin alındığını belirterek, SEDAŞ ihale ile yüzbinlerce sayaç aldığı için, sayaçlar çok ekonomik ve en uygun fiyatla satın alınıyor. Müşterimiz kendi almaya kalktığında bu fiyata alamayacağı gibi ayrıca bir elektrikçiye bağlatması ve sayaç değişim protokollarını ve sökülen eski sayacı da SEDAŞ'a getirmesi gerekmektedir. Dağıtım Şirketi olarak Müşterilerimizi hem bu külfetten kurtarıyor, hem de müşterimizin menfaatini gözeterek herhangi bir kar amacı gütmeksizin TEDAŞ onaylı sayaçları takıyoruz.

Bu seçenekte 1 Fazlı Elektronik Sayaç Bedeli 18.0 TL ve Sayaç Sökme Takma Bedeli de 19.7 TL olmak üzere toplamda maliyeti 37.7 TL dir. Bu seçenekte sökme takma işlemi 1 kez yapılmaktadır ve üstelik sayaç djital elektronik sayaç olarak yenilenmektedir. Sökme ve takma işlemi bir kez yapıldığı için EPDK kararı ile belirlenen bedel üzerinden 1 sökme ve takma bedeli alınmaktadır" dedi.

ELEKTRONİK SAYAÇ DAHA UCUZ

"Görüleceği üzere, 1.seçenekte belirtilen kalibrasyon işlemini yapmak yerine, doğrudan elektronik sayaç takılması daha az maliyetlidir." diyen Bekir Sami Güven, " Bu nedenle; Elektronik sayacın müşteri tarafından satın alınarak SEDAŞ' a bildirilmesi durumunda, sökme takma bedeli karşılığı yeni sayacının montajının SEDAŞ tarafından yapılacağını, Elektronik sayacın müşterinin adına satın alınması için SEDAŞ'a muvafakat verilmesi durumunda da, sayaç+sökme takma bedeli karşılığı yine SEDAŞ tarafından montajının yapılacağını müşterilerimize bildiriyoruz. 10 yıllık Bakanlık muayene ve damga süresi dolmuş sayaçlarla ilgili müşterilerimize bilgilendirmeye yönelik el broşürlerimizi gönderiyoruz. Bu konudaki işlemler SEDAŞ tarafından planlanan termin programı çerçevesinde yürütülmeye devam edecektir"dedi.

Güven, ayrıca sayaçlarla ilgili yapılacak işlemlerden dolayı oluşacak maliyetin, müşterilerin elektrik faturalarına ek olarak ilave edildiğini belirterek, müşterilerin faturalarında ek tahakkuk olarak bu maliyet bedelinin görüldüğünü ifade etti.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel 'SEDAŞ Müşterilerinin Menfaatini Sağlıyor' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement