Şef Saim Akçıl Yönetiminde Bir Konser - Son Dakika
Güncel

Şef Saim Akçıl Yönetiminde Bir Konser

Şef Saim Akçıl Yönetiminde Bir Konser

Tekfen Filarmoni'nin büyülü notaları bu kez Artvin'de yükseldi.

15.09.2012 10:13

Tekfen Filarmoni Orkestrası, kuruluşunun 20'nci yılında verdiği konserler dizisine Artvin'i de ekleyerek, yapımı mayıs ayında tamamlanan Artvin Çoruh Üniversitesi Nihat Gökyiğit Kongre ve Kültür Merkezi'nde Şef Saim Akçıl yönetiminde bir konser verdi. Orkestra konserde, solist Anatoliy Bazhenov (Keman) ve Volodymyr Duda (Keman) ile yerel sazların üstadları Selim Bölükbaşı (Kemeçe), Mahmut Turan (Tulum), Yurdal Tokcan (Ud), Ercan Irmak (Ney) ve Göksel Baktagir'e (Kanun) eşlik etti.

Barış adına ortak bir dil yaratmak amacıyla kurulan Tekfen Filarmoni Orkestrası, 20'nci yaşını Türkiye'nin farklı bölgelerinde verdiği konserler ile kutlamaya devam ediyor. Orkestra, 20'nci yıl etkinlikleri kapsamında 13 Eylül'de Artvin Çoruh Üniversitesi Nihat Gökyiğit Kongre ve Kültür Merkezi'nde bir konser verdi. Şef Saim Akçıl yönetiminde verilen konserde orkestra, solist olarak Anatoliy Bazhenov (Keman), ve Volodymyr Duda (Keman) ile yerel sazların üstadları Selim Bölükbaşı (Kemeçe), Mahmut Turan (Tulum), Yurdal Tokcan (Ud), Ercan Irmak (Ney) ve Göksel Baktagir'i (Kanun) ağırladı.

3 denizden ve 23 ülkeden müzisyenleri ağılıyor

Tekfen Filarmoni Orkestrası, Hazar Denizi, Karadeniz ve Doğu Akdeniz gibi birbirini tamamlayan coğrafyadan toplam 23 ülke müzisyenini bünyesine katarak "Üç Denizin Sesi" olarak konserlerini sürdürüyor. Kuruluşunun 20'nci yılı vesilesiyle orkestra, Haziran ayında İstanbul Müzik Festivali kapsamında Aya İrini, ardından Kumluca Rhodiapolis Antik Tiyatrosu ile Kapadokya Zelve Açıkhava Müzesi gibi tarihi mekânlarında bir dizi konser verdi.

Doğu ile Batı'nın sentezi, zıtlıkların uyumu

Tekfen Filarmoni, zengin klasik müzik repertuvarının yanı sıra farklı bölgelerden derlenen müzik aletleri ile harmanlanan özel performansıyla da ilgi görüyor. Müziğiyle, zıtlıkların uyumuna, Doğu ve Batı'nın bileşiminden doğan senteze övgüde bulunan orkestra, müziğin evrensel diliyle barış, dostluk ve kardeşlik gibi insani değerlere vurgu yapıyor.

Kutu…Kutu…Kutu…Kutu….Kutu

Artvin Çoruh Üniversitesi Nihat Gökyiğit Kongre ve Kültür Merkezi

Tekfen Holding Kurucu Ortağı ve Yönetim Kurulu Başkanı Ali Nihat Gökyiğit'in desteği ile inşa edilen Artvin Çoruh Üniversitesi Nihat Gökyiğit Kongre ve Kültür Merkezi, yaklaşık 2 bin 200 metrekarelik kapalı alana sahip. Merkezde, 450 kişi kapasiteli kongre salonu, 3 adet 80 kişi kapasiteli derslik, 3 adet 120 kişi kapasiteli amfi, fuaye, projeksiyon odası, çeviri odaları ve ofisler bulunuyor.

A.Nihat Gökyiğit'in Artvin'e desteği sürüyor

Tekfen Holding Kurucu Ortağı ve Yönetim Kurulu Başkanı Ali Nihat Gökyiğit, 1925 yılında Artvin'de doğdu. 1946'da İstanbul Robert Kolej'den, 1948'de ABD Michigan Üniversitesi'nden lisansüstü derecesi ile Yüksek İnşaat Mühendisi olarak mezun olan Ali Nihat Gökyiğit, üç kurucu ortağından biri olduğu Tekfen Holding'in 50'yi aşan grup şirketinde yönetim kurulu başkanlığı veya üyeliği görevlerini 1956 yılından beri sürdürüyor.

Ev hanımlarına mikro kredi; gençlere eğitim desteği

Hayırsever kimliği ile tanınan Ali Nihat Gökyiğit, başta eğitim olmak üzere sağlık vekültür sanat gibi farklı alanlarda Artvin'e ve Artvinliler destek olmayı sürdürüyor. Ali Nihat Gökyiğit'in Artvin'de destek verdiği kurum ve projelerin bazıları şöyle sıralanıyor: "Artvinliler Hizmet Vakfı'na burs ve eğitim desteği, Artvin Yusufeli-Altıparmak Köyü Öğretmen Lojmanı ve iş makinesi alımı, Artvin Şavşat Devlet Hastanesi Kolonoskopi ve Endoskopi cihaz alımı, Artvin Merkez İlim ve Kültür Hizmet Derneği Yurt Binası inşaatı, Artvin Düzenli Köyü Mesire İnşaatı, TİSVA Tük.ve İsrafı Önleme Vakfı (Mikro Kredi ) Artvin Yöresel Kalkınma ve Hizmet Vakfı Artvin Evi restorasyonu, Artvin İl Sağlık Müdürlüğü Acil Yardım Ambulansı, Macahel Eğitim Kültür Dayanışma Vakfı ve Artvin Camili Köyler Birliği Organik Bitkisel Üretim Projesi Sertifikasyonu."

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Şef Saim Akçıl Yönetiminde Bir Konser - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement