Şehit Nurlanmış, Gazi Onurlanmış Askerdir - Son Dakika
Güncel

Şehit Nurlanmış, Gazi Onurlanmış Askerdir

Şehit Nurlanmış, Gazi Onurlanmış Askerdir

Avcılarda Kurulan Tüm Şehit Aileleri Derneği İlk Dayanışma Gecesini Ezo Restaurant'ta Gerçekleştirdi.

26.12.2010 20:47  Güncelleme: 20:49

Avcılarda kurulan tüm şehit aileleri derneği ilk dayanışma gecesini ezo restaurant'ta gerçekleştirdi. Yönetim Kurulu üyelerinin ve şehit ailelerinin katıldığı gecede bir konuşma yapan Avcılar Belediye Başkanı Mustafa Değirmenci,

"Bizim için vatan savunmasında şehit ve gazi olmak kadar gurur dolu bir kavram olamaz. Şehit nurlanmış, gazi onurlanmış askerdir" dedi.

Değirmenci gecede özetle şunları söyledi:

"Dün olduğu gibi bugün de, aynı inançla, bu aziz vatanın birliği ve bölünmezliğine, ulusal değerlerine saldıranlara karşı her zaman kanımızı akıtmaya, canımızı feda etmeye hazırız.

Türkiye Cumhuriyeti'nin varoluş mücadelesinde, canlarını bu aziz ulusa adayan siz gazi ve şehit ailelerimize ne kadar hizmet etsek azdır.

Kahramanlığı ve hürriyet tutkusunun yanında, bizlerin bir üstün özelliği de sahip olduğu vefa duygusudur. Vatan uğruna şehit düşerken Türkiye Cumhuriyetini bizlere emanet eden şehitlerimize ve ailelerine gösterdiğimiz hürmet bundandır.

Günümüzde sinsice faaliyet gösteren irtica ve terör Atatürk devrimlerinin sınırlarını zorlayarak, Türk milletinin geleneksel inançlarını tahrip etmekte ve devleti bu zamana kadar hiç olmadığı bir tehlikeli ortama itmektedir.

Ama ne acıdır ki; Bugüne kadar teröre verdiğimiz şehitler neredeyse Balkan Savaşındaki kayıplarımızla eşit hale gelmiştir.

Hepimiz biliriz ki, bizler gelip geçici iken, Türk Milleti ve Türkiye Cumhuriyeti, dünya durdukça payidar olacak ve yaşayacaktır...

Ve siz şehit aileleri, birlik oldukça ve de bölünmedikçe, "Bu şafaklarda yüzen al sancağı" kimse söndüremeyecektir. Ulusu için canını feda eden aziz şehitlerimizi burada bir kez daha anarken, Böyle bir buluşmaya emek veren herkese teşekkür ediyorum." Şeklinde konuştu.

Tümşahder'i Kutluyorum

Avcılar Kaymakamı Savaş Tuncer ise şehitliğin önemini anlattığı konuşmasında, "Millet olarak şehitlerimize her zaman sahip çıkacağız. Bu gün burada toplanan gönülle Avcılar halkı bunu ortaya koymuştur. TÜMŞAHDER yönetimini kutluyorum. Bu dernek çatısı altında güzel şeyler yapacaklarına inanıyorum. Bizlerde devlet olarak bu tür gönüllü kuruluşlara her zaman desteğimizi vermeye hazırız" dedi.

Şehitlik Yüce Bir Murtebedir

Avcılar Müftüsü Mehmet Aktoprak ise şehitliğin en yüce bir mertebe olduğunu belirterek "İnsan hayatında enler vardır. Bu enlerden biriside şehitliktir. Herkese nasip olmaz. Vatan için canını veda eden kahraman evlatlarımızı şehitlerimizi saygı ve hürmetle selamlıyorum. Bu geceyi tertipleyen buradaki güzide topluluğu bu örnek davranışlarından dolayı tebrik ediyorum" dedi.

Şehitler Bizim Onurumuzdur

Gecenin sunumunu yapan Gazeteci Muhlis Polat ise yaptığı konuşmada amaçlarının şehit ve ailelerine sahip çıkmak olduğunu belirterek, "Bir yandan şehit ailelerinin bu haklı gururuna ortak olurken, hüzünlerini de her zaman paylaşmaya hazırız. Onun için TÜMŞAHDER çatısı altında onlara hizmet etmenin gururunu yaşıyoruz. Bu vatan için canını veda eden şehitlerimiz bizim onurumuzdur. Yaşamımızı ülkemizi onlara borçluyuz. Bizlere destek veren herkese teşekkür ediyorum " dedi.

Teşekkür Etti

TÜMŞAHDER derneği başkanı Yılmaz Doğan ise Peygamberlikten sonra en yüksek mertebenin şehitlik olduğunu yüce kitabımız Kuran'ı Kerimde işaret edildiğini ifade ederek "Ulvi bir amaç için canlarını feda eden bütün şehitler kutsaldır ve mübarektir. Bizlerde şehitlerimizi her zaman hatırlamalı, kadirşinaslık ve büyük bir vefa örneği olarak göstermeliyiz yaşadığımız sürece onlara ve ailelerine sahip çıkmalıyız. Bugün rahat yaşamamızı onlara borçlu olduğumuzu unutmamalıyız.

Çünkü Onlar;

Şeref diye

Toprak diye

Bayrak diye

Vatan diye canlarını verdiler.

Şehit aileleri Hizmet Derneği Avcılar Yönetimi adına sizleri minnetle selamlıyor, destekleriniz için teşekkürlerimi sunuyorum. İyi ki varsınız. Unutmayın ki şehitler unutulduğu zaman ölür" dedi.

TÜMŞAHDER'in birlik beraberlik ve dayanışma gecesine çok sayıda davetli katıldı. Gece konuşmaların ardından slâyt gösterisi ve kahramanlık türkülerinin okunmasıyla son buldu.

Şehit aileleri derneğinin gecesine Ak Parti İlçe Başkanı Dr. Gürhan Bilğinç, başkan yardımcısı Mustafa Bozkurt, DSP İlçe Başkanı Selahattin Bezcioğlu ve yönetimi, DYP ilçe Başkanı Fikret Bircan ve partililer, Şoförler odası başkanı Kemal Türk ve yönetimi ile çok sayıda davetli katıldı.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Şehit Nurlanmış, Gazi Onurlanmış Askerdir - Son Dakika


Advertisement