Şehit Oğlu Emir'den Babasına Mezarı Başında Duygusal Mektup - Son Dakika
Güncel

Şehit Oğlu Emir'den Babasına Mezarı Başında Duygusal Mektup

Şehit Oğlu Emir\'den Babasına Mezarı Başında Duygusal Mektup

ANKARA Taşçı, Mezarcı Ustaları Sanatkarları Esnaf Odası tarafından 15 Temmuz gecesi yapılan kakışmada şehit düşen vatandaşların Karşıyaka Mezarlığı'ndaki Şehitler Mezarlığı'na definedilen 29 şehidin mezarını yaparak şehit yakınlarına teslim etti.

24.08.2016 15:11

ANKARA Taşçı, Mezarcı Ustaları Sanatkarları Esnaf Odası tarafından 15 Temmuz gecesi yapılan kakışmada şehit düşen vatandaşların Karşıyaka Mezarlığı'ndaki Şehitler Mezarlığı'na definedilen 29 şehidin mezarını yaparak şehit yakınlarına teslim etti. Düzenlenen törene katılan ve 15 Temmuz darbe kalkışmasında açılan ateş sonucu şehit olan Sümer deniz'in 4 yaşındaki oğlu Emir babasına yazdığı kısa mektupta, "Babacığım seni o kadar çok özledim ki, tahmin edemezsin bile. Yaralı olmadığın iyi olmuş. Çünkü o güzel cennetin yüzünü göremeyebilirdin" dedi. Şehidin 11 yaşındaki kızı Hira ise şehit babasını da dahil edip, 4 kişilik aileyi karakalem çalışmasına dahil edip, mezarının başucuna koydu. Oda tarafından ayrıca şehit mezarlarının yanı sıra Şehitlik Çeşmesi ve Şehitlik Anıtı'nın da yapımı tamamlandı.

Düzenlenen tören kapsamında yemekli mevlide Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Ankara Esnaf Odaları Başkanı Hüseyin Ar, Halk Ekmek Genel Müdür Yardımcısı Durali Keleş, Mermerciler Odası Başkanı Nevzat Fındık ve yönetim kurulu üyeleri, Yenimahalle ilçe temsilcileri, şehit aileleri ve çok sayıda vatandaş katıldı. Ünlü mevlidhanlardan Bilal Demiryürek'in okuduğu Kur'anı Kerim ve mevlid ile şehit yakınları gözyaşlarına hakim olamadı. Belediye Başkanı Melih Gökçek, şehit yakınlarına yaptığı hitaben konuşmasında şunları söyledi:

GÖKÇEK: ŞEHİT YAKINLARINI İŞE ALACAĞIZ

"Şehitlik mertebesi çok önemli bir mertebedir. Peygamber Efendimiz Hazreti Muhammet (s.a.v.) ile cennetle müjdelenmiştir. İnşaallah bu şehitlerimiz ailelerini de cennetlerine alır. Şehit ailelerimizin yakınlarının evlerini ayrı ayrı ziyaret edemedim. Bu, bizim bir eksikliğimiz olabilir. Ama en kısa sürede tüm şehitlerimizin evlerini ayrı ayrı ziyaret edeceğim. Ayrıca bu vatan için canlarını feda eden şehit yakınlarımızı da en kısa sürede işe alacağız" dedi. Gökçek konuşmasını şehit ailelerine tekrar başsağlığı dileyerek konuşmasını tamamladı.

ŞEHİT BABASINA DUYGUSAL MEKTUP

Mermerciler Odası Başkanı Nevzat Fındık ise kısa konuşmasında, "15 Temmuz gecesi yapılan darbe kalkışmasında gözlerini kırpmadan bu vatan için canlarını feda eden kardeşlerimizin mezarlarını ücretsiz olarak yapma kararı aldık. Bu kararımıza onay veren şehit ailelerine önce teşekkür eder; şükranlarımızı sunarız. Allah bir daha böyle bir durumu milletimize yaşatmasın" dedi.

Şehit oğlu 4 yaşındaki Emir Deniz, 15 Temmuz darbe kalkışmasında Ankara'da sokağa çıkıp, vatandaşlarla birlikte tepkisini gösterip, tankın önüne kendisini siper ederken açılan ateş sonucu şehit düşen babası Sümer Deniz'e kısa, ancak anlamlı ve duygusal mektip yazıp, mezarının başucuna koydu. Emir yazdığı mektubunda, 'Babacığım, seni o kadar çok özledim ki, tahmin edemezsin bile. Biz Ankara'da olsak bile, sen bizi kandırıp giderdin. Yaralı olmadığın iyi olmuş. Çünkü o güzel cennetin yüzünü göremeyebilirdin" dedi.

ŞEHİT BABASI İLE BİRLİKTE 4 KİŞİLİK AİLEYİ RESMETTİ

Emir'in 11 yaşındaki ablası Hira da şehit babasının resmini de dahil ederek, 4 kişilik ailesinin fotoğrafını karakalem çalışması ile resmetti. Hira, kardeşi gibi törene katılanlara, şehit babasının da içinde bulunduğu kara kalem resmi gösterip, mezarının üzerine koydu. Hira, "Babamı çok özledim. Ancak şehit olması bizleri biraz olsun rahatlatıyor. Babacığım seni çok özledik" dedi.

- Ankara

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Şehit Oğlu Emir'den Babasına Mezarı Başında Duygusal Mektup - Son Dakika


Advertisement