Şehitler Ve Gaziler Parkı Açıldı - Son Dakika
Güncel

Şehitler Ve Gaziler Parkı Açıldı

Şehitler Ve Gaziler Parkı Açıldı

Keşan Belediyesi'nce İspat Cami Mahallesi'nde Yapılan Şehitler Ve Gaziler Parkı'nın Açılışı 25 Nisan 2011 Pazartesi Günü Yapıldı.

25.04.2011 20:48  Güncelleme: 20:51

Keşan belediyesi'nce ispat cami mahallesi'nde yapılan şehitler ve gaziler parkı'nın açılışı 25 nisan 2011 pazartesi günü yapıldı.

Saat 14.00'te gerçekleşen açılışa Keşan Kaymakamı Ahmet Narinoğlu, Keşan 4.Mekanize Piyade Tugay Komutan Vekili Kurmay Albay Eşref Arık,Keşan Belediye Başkanı Mehmet Özcan, Mecidiye Belediye Başkanı recep Çınar, Yenimuhacır Belediye Başkanı Recep Ordu, Hacı Belediye Başkanı Cevdet Karagöz, Keşan Belediye Başkan Yardımcıları Sabri Küçükkarakaş, Ayşegül Arslan Aydın, CHP Edirne 3.sıra milletvekili adayı A.Baki Topal,Keşan şehit ve Gaziler Derneği Başkanı Ferhat Dönmez,Yusuf Çapraz Uygulmalı Bilimler Yüksekokul Müdürü İlknur Kumkale, siyasi parti temsilcileri,il genel meclisi uyeleri ,belediye meclisi üyeleri ,şehit yakınları ve Keşanlı gaziler ile çok sayıda vatandaş ve mahalle muhtarları ile sivil toplum örgütü temsilcileri katıldılar.

Parkın açılışında ilk olarak konuşan Mehmet Özcan şunları söyledi " Ben şu anda inanın çok duygulu dakikalar yaşıyorum. Konuşmakta zorluk çekiyorum.Bu vatan için yeri geldiğinde gözünü kırpmadan canını veren, yeri geldiği zaman vücudunun bir parçasını biz bu insanlarımız olduğu sürece daha nice binlerce sen bu topraklar üzerinde hür ve başımız dik olarak gezeceğiz. Bundan hiç şüphemiz yok. Ufacık bir park yaptım anılarına bu yeter mi tabi ki yetmez.

Sizlerin hakkını helal ettirecek bir şey değil ama sizler adına yaptığımız bu parkı Keşanlılar,mahallelimiz sizler o huzur barış için savaşıp çarpıştıysanız.Burada da huzur içersinde çocuklarımızla, torunlarımızla, arkadaşlarımızla huzur içersinde rahat ve huzurlu günler geçirmenizi arzu ediyorum. Ben bu parkın yapımında emeği geçen Park ve Bahçeler Müdürüme ve diğer kurumlarıma ve bu arada yoğun bir emek harcayan ve 24 saatini burada geçiren dernek başkanımıza teşekkür ediyorum. Parkımız hayırlı olsun"

Özcan'dan sonra söz almak isteyen dernek başkanı Ferhat Dönmez söz talep ettiğinde Keşan Belediye Başkanı Mehmet Özcan, Keşan Kaymakamı Ahmet Narinoğlu'nu konuşmasını yapmak üzere davet ederek "Sayın Kaymakamım bugün protokol bozulacak. Onlar bugün protokolde hepimizin üzerindedirler" dedi.

Daha sonra Keşan Kaymakamı Ahmet Narinoğlu, konuşarak şunları kaydetti. "Bu parkın açılışı bize çok önemli mesajlar veriyor. Başkanımızın da söylediği gibi onların anısına küçük bir yardım. Onlar buranın küçük kaynakları ile küçük sorunlarına destek olunurken elbette bizler çok az şeyler yaptığımızın bilincindeyiz. Esasen şehitlerimizin ve gazilerimizin bu yaptıkları karşısında bizler ne yapsak değer olarak azdır ve hiçbir zamanda kafi olmaz.

Atalarımız hiçbir gözlerini hiçbir zaman canlarını mallarını feda ederek bize bu vatanda huzur içersinde yaşamamız için kendilerini feda ettiler. İşte en son örneği Çanakkale. Çanakkale'dir ki Türkiye Cumhuriyeti'nin temeli atıldı.Çanakkale'dir ki bu vatanda hür ve özgür olarak yaşıyoruz.Ben Şehitler ve Gaziler Derneği Başkanımızı kutluyorum. Ciddi çalışmaları var. Gazilerimizi kutluyorum,şehit yakınlarımıza tekrar başsağlığı diliyorum. Şehit yakınlarımıza başsağlığı diliyorum. Gazilerimize uzun ömürler diliyorum"

Narinoğlu'ndan sonra söz alan Keşan Şehit ve Gaziler Derneği Başkanı Ferhat Dönmez'de açılışa katılanlara "hoş geldiniz" diyerek, "Derneğimiz 2008 yılında kurulmuş olup, dernek binamız bulunmuyordu. Dağınık ve tam anlamıyla yeterli çalışmaları yapamamıştık. Bundan sonra şehit ve gazi ailelerini tek çatı altında toplamak istiyoruz. Bu projede bizlere öncülük yolunu açan başta Keşan Belediye Başkanımız Mehmet Özcan olmak üzere belediye meclis üyelerimize ve parkın yapımında emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.

Gazi ve şehitlerimizin yalnız olmadığını göstermek i amacındayız. Çok değerli şehit aileleri ve gazilerimiz unutmayınız şehit ve gazi onurlanmış bir askerdir. Başta Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarımızı bir kez daha rahmet ve minnetle anarken, bu günümüzde bizleri yalnız bırakmadığınız için hepinize sevgi ve şükranlarımı sunuyorum" dedi.

Konuşmaların ardınadna Narinoğlu,Özcan, Arık, Dönmez ve gaziler tarafından parkın açılış kurdelesi kesilerek park hizmete açıldı.

Açılış töreninin ardından Keşan Belediyesi tarafından bu parkın duvarına yapılacak resim için açılan resim yarışmasında dereceye giren resimlerin sahiplerine ödül töreni gerçekleştirildi.

Birinciliği kazanan Daria Kurtulmuş'A 2 Bin TL para ödülü,ikinciliği kazanan Şaban Çakır'a 1500 TL Para ödülü ve üçüncülüğü kazanan Hilal Aras'a da 1.000 TL para ödülü Keşan Belediye Başkanı Mehmet Özcan tarafından verildi.

Keşan Şehit ve Gaziler Derneği Başkanı Ferhat Dönmez'de, resim yarışmasında dereceye girenler plaket ve birer buket çiçek takdim etti.

Keşan Şehitler ve Gaziler Derneği adına daha sonra derneğe desteklerinden dolayı 4.Mekanize Piyade Tugay Komutan Vekili Eşref Arık'a Keşanlı Gazi Kadim İşlek tarafından, parkın yapımına emeği geçen Keşan Belediye Başkanı Mehmet Özcan'a Keşan Şehit ve Gaziler Derneği Başkanı Ferhat Dönmez tarafından, Keşan Belediye Başkan Yardımcısı Ayşegül Arslan Aydın'a Keşanlı Gazi Hasan Başoğlu ve Keşan Belediyesi Park Bahçeler Müdürü Deniz Doğan'ın plaketini de Keşan Belediye Başkan Yardımcısı Ayşegül Arslan Aydın Keşanlı Gazi Mehmet Kırık'ın elinden aldı.

Açılış nedeniyle Keşan Belediyesi'nin açtığı Şehitler ve Gaziler Konulu Resim Yarışması'na katılan eserlerden oluşan bir resim sergisi de açıldı.

Yarışmada 1.olan Keşanlı Rus Gelin Daria Kurtulmuş'un eseri Parkın bahçesindeki duvara da mozaik resim olarak yapıldı.

DRİA KURTULMUŞ " ÇOK DUYGULANDIM VE HEYECANLANDIM"

Keşan Belediyesi'nin açtığı Resim Yarışması'nda 1.olan Daria Kurtulmuş, eserinin önünde yaptığı açıklamada, "Bu resmimin buraya yapılması beni çok heyecanlandırdı ve duygulandırdı. Bu eserimin burada yıllarca kalacak olması benim için çok önemli ve değerli. Keşan'a yerleşen bir Rus kızı olarak böyle bir yarışmada derece almam ve bu duyguyu yansıtan eserimin 1.olması ömrüm boyunca unutamayacağım bir anı olacak "dedi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Şehitler Ve Gaziler Parkı Açıldı - Son Dakika


Advertisement