Şehitlere Bayram Ziyareti - Son Dakika
Güncel

Şehitlere Bayram Ziyareti

Şehitlere Bayram Ziyareti

Edirnekapı Şehitliği'ni ziyaret eden şehit yakınları dua etti, kabirleri temizleyerek çiçek bıraktı

14.10.2013 16:08

Edirnekapı Şehitliği, Kurban Bayramı dolayısıyla şehit yakınlarıyla doldu.

Sabah erken saatlerden itibaren şehitliğe gelen aileler, Kur'an-ı Kerim okudu, dua etti. Kabirleri temizleyen şehit yakınları, mezardaki çiçeklere de görevli askerlerin taşıdığı suyu döktü.

Ziyarete gelenler için ağaçlara asılı Yasin-i Şerifler'in bulunduğu şehitlikte, bazı aileler şeker ve lokum dağıttı.

Şehit annesi Neriman Taş, AA muhabirine, oğlu Murat Taş'ın Siirt'te 2009'da vatani görevini yaparken şehit olduğunu söyledi. Taş, acılarının çok büyük olduğunu anlatarak, oğluna ait olan ve üzerinde kan izleri bulunan mendili 4 yıldır koynunda taşıdığını ifade etti. Şehit annesi Neriman Taş, "Acım silinir mi? Bu kan koynumda ne zaman silinirse, acımız da o zaman silinecek. Bu acımız biz ne zaman yerin altına gidersek o zaman silinecek. 4 sene 3 ay oluyor. Bizim acımız gider mi?" dedi.

Şırnak'ta 6 yıl önce şehit olan Üsteğmen Gökhan Yavuz'un teyzesi Fitnet Yavuz da şöyle konuştu:

"Benim yeğenim üsteğmendi. 6 yıl oldu şehit olalı. Orada 4 askerle birlikte pusuya düştüler. Yaralı bir askeri kurtarmak için geri döndüğünde şehit düştü. Annesi babası köyde olduğu için ben onları temsilen geldim. Çok acı bir şey. Bütün şehitlerimize Allah rahmet eylesin. Artık başka Gökhanlar ölmesin. Allah herkese sabır versin."

Edirnekapı Şehitliği'ni ziyarete geldiğini belirten Hacı Piri Camii İmamı Hamit Zengin de "Bugün eşimle birlikte şehitlerimize bir hizmet olsun diye buraya geldik. Benim burada herhangi bir yakınım yok. Ama şehitler hepimizin. Birkaç mezar seçip burada Kur'an-ı Kerim okumak niyetindeydim ve bunu yapmaya çalıştım" diye konuştu. - İstanbul

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Şehitlere Bayram Ziyareti - Son Dakika


Advertisement