Selçuk'ta Uluslararası Sanat Çalıştayı Başladı - Son Dakika
Güncel

Selçuk'ta Uluslararası Sanat Çalıştayı Başladı

Selçuk\'ta Uluslararası Sanat Çalıştayı Başladı

Selçuk Üniversitesi'nin ev sahipliğinde düzenlenen '1. Uluslararası Türk, Kafkas, Balkan, Orta Asya ve Arap Sanatçılar Buluşması ve Çalıştayı' Alaeddin Keykubat Kampüsü Üniversite Evi'ndeki basın toplantısı ile başladı.

26.09.2013 16:52  Güncelleme: 16:50

Selçuk Üniversitesi ev sahipliğinde '1. Uluslararası Türk, Kafkas, Balkan, Orta Asya ve Arap Sanatçılar Buluşması ve Çalıştayı' başladı. Plastik sanatlar alanında 25 ülkeden 50'ye yakın sanatçının bir araya geldiği çalıştayın açılışında söz alan Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hakkı Gökbel, "Bu önemli etkinlikle sadece bilimsel alanda değil sanat alanında da önemimizi vurgulamış oluyoruz. Tek kanatlı değil çift kanatlı bir üniversiteyiz." dedi.

Açılışa Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hakkı Gökbel, Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hüseyin Elmas, Çankırı Karatekin Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Alaybey Karaoğlu, etkinliğin Küratörü Selçuk Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Resim Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Orhan Cebrailoğlu ve Küratör Doç. Dr. Belgin Akın ile başta Kosovalı ünlü resim sanatçısı Ethem Baymak olmak üzere 25 ülkeden 50'ye yakın resim sanatçısı katıldı.

Açılış konuşmasını yapan Doç. Dr. Orhan Cebrailoğlu, "Selçuk Üniversitesi bugüne kadar yetiştirdiği önemli sanatçılarla ülkemizin sanat ve kültür hayatına önemli katkıda bulunmuştur. Bugün bu organizasyonla önemli sanatçıları bir araya getirerek hem üniversitemiz açısından hem de Türkiye açısından güzel bir etkinliğe imza atıyoruz." dedi.

Açılışta söz alan ve sanatçılar adına konuşan dünyaca ünlü ressam ve şair Kosovalı Ethem Baymak, "Etkinlik süresince Mevlana'nın felsefesi içinde ortaya son derece güzel tablolar çıkacağına inanıyorum." dedi. Baymak, etkinliğin düzenlenmesinde önemli katkıları olan Doç. Dr. Orhan Cebrailoğlu'nu bu yıl Kosova Ressamlar Birliği'nin 'Yılın Sanatçısı' seçtiğini de sözlerine ekledi.

Anadolu'nun aydınlanmasında Selçuk Üniversitesi'nin önemli katkılarının olduğunu söyleyen Çankırı Karatekin Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Alaybey Karaoğlu ise, "Benim de önceden mensubu olduğum Selçuk Üniversitesi Anadolu'nun aydınlanmasında ve kalkınmasında önder olmuştur ve hala da önder olmaya devam etmektedir. Konya tarım, sanayi ve eğitim şehri olmasının yanısıra sanatın ve kültürün de başkenti konumundadır. Konya'nın bu başarısında kuşkusuz en önemli desteği de Selçuk Üniversitesi sağlamaktadır. Bugün de yine bu önderliğini gösterip devlet üniversiteleri arasında Cumhuriyet tarihinin uluslararası katılımlı ilk sanat çalıştayını yapan Selçuk Üniversitesi'ni yürekten kutluyorum." dedi.

Etkinliğin onursal başkanlığını da yapan Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hakkı Gökbel, "Mevlana adına Selçuk Üniversitesi'nin çağrısına uyarak buraya 25 ülkeden teşrif eden seçkin sanatçılarımıza yürekten teşekkür ediyorum. Etkinlik tahmin ettiğimden çok daha zengin bir içeriğe sahip oldu ve çok değerli sanatçılar bir araya geldi. Bu zengin etkinliğin üniversitemizde gerçekleştirilmesinden ayrı bir gurur duyuyorum. Selçuk Üniversitesi olarak bu etkinlikle sadece bilimsel alanda değil sanat alanında da önemimizi vurgulamış oluyoruz. Tek kanatlı değil çift kanatlı bir üniversiteyiz. Bu çalıştay, bilimde olduğu kadar sanatta da var olduğumuzun göstergesidir." dedi.

Geçtiğimiz aylarda yaşamını yitiren Güzel Sanatlar Fakültesi Eski Dekanı merhum Prof. Dr. Fevzi Günüç'ü de unutmayan Rektör Prof. Dr. Gökbel, Sayın Günüç'ün adının Güzel Sanatlar Fakültemize verilmesi konusunda senato kararının çıktığını ve YÖK'ten onay alındığında fakültenin isminin değişeceğini sözlerine ekledi.

Basın toplantısının ardından Süleyman Demirel Kültür Merkezi Sergi Salonu'nda Doç. Dr. Belgin Akın'nın kişisel resim sergisinin açılışı gerçekleştirildi. 5'inci kişisel resim sergisini açan Doç. Dr. Akın, ziyaretçilere çalışmaları hakkında bilgi verdi. 10 gün sürecek etkinliklerde 50'ye yakın sanatçı kendi bakış açılarıyla 'Demokrasi ve Hoşgörü' anlayışlarını resimlerine yansıtacak. Çalıştay sonunda ortaya çıkan tüm eserler Selçuk Üniversitesi'ne hediye edilecek. 4 Ekim'e kadar sürecek çalıştay, basına ve halka açık olacak.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Selçuk'ta Uluslararası Sanat Çalıştayı Başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement