Seydişehir'de 15 Temmuz Destanı - Son Dakika
Güncel

Seydişehir'de 15 Temmuz Destanı

Seydişehir\'de 15 Temmuz Destanı

15 Temmuz 2016 gecesi FETÖ/PDY tarafından gerçekleştirilmek istenen kanlı darbe girişiminin yıl dönümü tüm Türkiye'de olduğu gibi Seydişehir'de  de çeşitli etkinliklerle anılıyor.

17.07.2017 12:42

Bir yıl önce kanlı darbe girişiminde Seydişehir meydanlarını doldurarak demokrasi nöbeti tutan vatandaşlar yine meydanları hınca hınç doldurarak 1 yıl sonra aynı gün yine nöbetine devam etti.

15 Temmuz Milli İrade Meydanına nöbet için gelen vatandaşlara program öncesi Belediye Başkanı Mehmet Tutal tarafından  şapka , tişört ve Türk Bayrağı dağıtıldı.

Akşam Namazı  için 15 Temmuz Milli İrade Meydanında  buluşan  Seydişehir'liler , protokol üyeleri ve vatandaşların katılımı ile yürüyüşe geçti.

Milli Egemenlik  Caddesi, Atatürk Caddesi, Hürriyet Caddesi ve Seyitharun Bulvarı  güzergahından 15 Temmuz Milli İrade Meydanı'na kadar yürüyen vatandaşlar burada nöbet yerlerini aldı.

Programa 15 Temmuz Şehidi Muhsin Kiremitci'nin babası Hüseyin Kiremitçi, Orman ve Su İşleri Bakan Yardımcısı Harun Tüfekci, Kaymakam Aydın Erdoğan, Belediye Başkanı Mehmet Tutal, Cumhuriyet Başsavcısı Bünyami Korkmaz, İlçede görev yapan Hakim ve Savcılar, AK Parti İlçe Başkanı Mustafa Konurer , daire müdürleri, STK başkanları ve binlerce vatandaş katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşıyla devam eden programda Başkan Tutal, birilerinin bu milletin birlik ve beraberliğini görmesi gerektiğini kaydetti.

BAŞKAN TUTAL" BU MİLLETİ GEÇEN YIL BU SAATTE  İMTİHAN ETTİLER. BU MİLLET ONLARA GEREKLİ  CEVABI  VERDİ"

Seydişehir'in , Konya'nın, Anakara'nın ve İstanbul'un meydanlarını birilerinin görmesinin gerektiğini kaydeden Başkan Tutal;"bu milletin beraberliği,  bu milletin kardeşliğini, dik duruşunu Amerika görsün.  Avrupa ülkelerinin tamamı görsün , hatta Rusya görsün. Onları yönlendiren Siyonist Yahudiler görsün. İşbirlikçileri , maşaları, FETÖ ,PKK,THKPC bu milleti görsünler. Bu milleti geçen yıl bu mevsimde , bu saatte imtihan ettiler. Bu millet onlara gerekli cevabı verdi. Tekrar bu milleti aynı şeyle imtihan etmeye kalkışmasınlar "dedi.

"BU MİLLET BİR DAHA BU TUZAĞA DÜŞMEYECEKTİR"

Millet bir daha bu tuzağa düşmeyecektir. Allah'ın Resulü buyurur ki , Mümin mümine ihanet etmez. Müslüman'ın Müslüman'a canı, malı , namusu, kanı haramdır. Biz ayetlerde, hadislerde bunu gördük.Bunu okuduk, bunu okuttuk bugüne kadar. Ama bizi Allah'la aldatan insanlar, Allah'a ihanet ettiler.  Allah'ın Resulüne ihanet edip o hain başını adeta peygamberin önüne geçirdiler. Bu millete, bu vatana, bu bayrağa ihanet ettiler. Bu kutsal değerlerin tamamına ihanet ettiler. Din adına hareket ettiklerini söyledikleri halde, yalan konuştuklarını Allah'ın ayetlerini  furuat diye alaya aldıklarını , ihanet şebekesinin içerisinde olduklarını hepimiz çok iyi biliyoruz. Bu zamana kadar 17- 25 Aralık 'a kadar kısmen aldattılar. Bu ve buna benzer hareketlerle  bu milleti bir daha aldatamayacaklardır"dedi.

Evladı babasına karşı düşman haline getiren terör örgütünün ansızın yaptığı baskına karşı necip milletimiz gösterdiği tavrın tarih kitaplarını yeni baştan yazdırdığını kaydeden Kaymakam Aydın Erdoğan;"konu beka olunca ne yapması gerektiğini doğru tarif edebilen,şefkati ve mukavemeti eş zamanlı gösterebilen yüreğindeki iman ve elindeki bayraktan başka silahı olmayan tank,savaş uçağı, helikoptere kafa tutan , tek parolası şahadet olan korkmayan bu müstesna millet sakın kader deme kaderin üstüne kader vardır diyen liderin çağrısın uymuş ve hain operasyonu boşa çıkarmıştır. 15 Temmuz bize yeniden millet olma bilincini verdi.15 Temmuz bir milletin imtihanıdır. Sadece bir milletin değil ,aynı zamanda bir insanlık sınavıdır" dedi.

15 Temmuz'un bir destan olarak ifade edildiğini kaydeden Orman ve Su İşleri Bakan Yardımcısı Harun Tüfekci," bizler 15 Temmuz da hangi siyasi düşüncede olursak olalım o gecede bir ve beraber çarpan yürekle Allah'a şükürler olsun , darbeye ve darbecilere dur dedi. Sizler 15 Temmuz'da eğer bu darbe girişimine karşı meydana inmeseydiniz bırakın sadece bir darbe girişimini belki ortada Türkiye Cumhuriyeti diye bir devlet kalmayacaktı. Çünkü kastedilen ülkenin birlik ve beraberliği idi. Maşalar hep birlikte olmuş Fetöyü kullanarak bir uygulama bir darbe girişimi yaptılar. Bu can bu tende olduğu müddetçe, hep birlikte ülkemiz için mücadele edeceğiz. Asla ve asla darbe girişimcileri bir daha iktidara gelemeyecek. Çünkü karşısında milleti görecek. Yeter ki vatan millet bir ve beraber olsun. Milletin verdiği kararın dışında hiç bir karar tanımıyoruz. Çünkü Suriyelinin sığınacağı bir Türkiye var, başka bir Müslüman ülkenin sığınacağı bir Türkiye var. Ama Türkiye'ye bir şey olursa , biz tökezlersek , biz sendelersek , düşersek bizim sığınacağımız bir yer yok. Bu nedenle ya bu toraklarda ölürüz, yada şahadet için koşar ,mücadele eder bayrağımızı ilelebet Allah'ın izniyle gönderde dalgalandırırız, ve bu şekilde bayrağımız altında güvenle yaşamaya devam ederiz" dedi.

Ülkemiz , Milletimiz , sizler cenaze merasimindeki cemaatimiz , buradaki milletimiz Allah'ın izni ile sağ olduğu müddetçe Türk Milletini hiç bir zaman tökezletemezler diyen Şehit Muhsin Kiremitci'inin babası Hüseyin Kiremitci;" Ecdadımız Çanakkale'yi bize 253 bin şehidin kanlarıyla suladılar, sonra biz bu gün topraklarda yaşıyoruz. Muhsinler ölmediği müddetçe , şehit olmadıkları müddetçe bu ülkede bizler rahat yaşayamamayız "dedi.

Program daha sonra Seyitharun İlahi Gurubunun seslendirdiği ilahilerle devam etti. Alandaki vatandaşlar Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın hitabından sonra demokrasi nöbetine devam etti.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Seydişehir'de 15 Temmuz Destanı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement