Afyonkarahisar'ın Sandıklı İlçesi'nde oturan bisiklet tamircisi 43 yaşındaki Mustafa İlhan, havaların ısınmasıyla birlikte konteynerden yaptığı seyyar tamirhanesiyle belde ve köyleri dolaşarak bisiklet tamiri yapıyor. Seyyar tamirci, bu sayede hem köy çocuklarını sevindiriyor hem de para kazanıyor.
Sandıklı'da oturan bisiklet tamircisi evli ve 3 çocuk babası Mustafa İlhan'ın tamir ve bakım atölyesini görenler, şaşkınlıklarını gizleyemiyor. Görünümü tek odalı bir evi andıran tamirhane, altına takılan tekerlekler sayesinde istenilen her yere taşınabiliyor. Tasarımı ve işçiliği tamamen Mustafa İlhan'a ait seyyar bisiklet tamirhanesi, görünümüyle ilgi çekiyor. İlhan, müşteri beklemek yerine tekerlekli tamirhanesiyle belde ve köylerde müşterinin ayağına gidiyor. Minibüsünün arkasına bağlanan tamirhanede, bisiklet tamiri için gerekli tüm ekipman bulunuyor.
SEYYAR BAKIRCILARDAN ETKİLENDİ
Geçmişte eşeklerle bakırcı, kalaycı ve seyyar berberlerin belde ve köyleri dolaşarak çalıştığını anlatan Mustafa İlhan, kendisinin de bundan esinlendiğini söyledi. Köylerde bisiklet tamircisi bulunmadığına değinen İlhan, verdiği hizmetten dolayı belde ve köy sakinlerinin memnun olduğunu belirtti. Teknolojiyle birlikte pek çok mesleğin yok olduğuna vurgu yapan İlhan, "Belde ve köylerde artık bisiklet yaygın kullanılıyor. Köylere taşımacılık yapan minibüsler arızalanan bisikletleri taşımak istemiyor. Bu nedenle pek çok kişi arızalanan bisikletini yaptıramıyor" dedi.
HAFTADA 4 GÜN KÖYLERE GİDİYOR
Mustafa İlhan, köy ve beldelere seyyar tamirhanesi sayesinde hizmet götürdüğüne işaret etti. İlhan, "Bir anlamda her köye bir tamirhane kuruyorum. Havaların ısınmasıyla birlikte köyleri dolaşıyorum. Hem çocuklar hem anne ve babaları hem de ben memnun oluyorum. Günlük 3- 4 köye gidiyorum. Buralarda 2 veya 3 saat kalıyorum. Haftada 4 gün bu şekilde ziyaretler yapıyorum. Diğer günler kent merkezindeki işyerimde hizmet veriyorum" diye konuştu.
Tamirhanesini minibüsünün arkasına takarak dolaştığını anlatan Mustafa İlhan, bu duruma en çok çocukların sevindiğini söyledi. Tamir ettiği her bisikletin bir çocuğu mutlu ettiğini vurgulayan İlhan, çocukların kendisini her seferinde sabırsızlıkla beklediğini kaydetti. Bozulan bisikletlerini Sandıklı'daki tamir atölyesine götüremedikleri için çocukların bisiklete binemediğini belirten İlhan, "Köylerdeki bir eksiği gideriyorum" dedi.
'GELMESİNİ İPLE ÇEKİYORUZ'
Akharım Beldesi'nde oturan 9 yaşındaki Aykut Karatepe, "Bisikletlerimiz arızalanınca Sandıklı'ya giden araçlar almıyor. Seyyar tamirhane sayesinde bisikletlerimizi tamir ediyoruz. Her hafta tamirhanenin köye gelmesini iple çekiyoruz" dedi. - Afyon/ Sandıklı
Son Dakika › Güncel › Seyyar Bisiklet Tamirhanesi - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.