Seyyid Ahmet Arvasi'yi Anma ve Mekke'nin Fethi - Son Dakika
Güncel

Seyyid Ahmet Arvasi'yi Anma ve Mekke'nin Fethi

Seyyid Ahmet Arvasi\'yi Anma ve Mekke\'nin Fethi

Türk Eğitim-Sen etkinlikle Seyyid Ahmet ARVASİ'yi yâd edilirken Mekke'nin Fethi ile Hz. Muhammet Mustafa Efendimizin devlet adamlığı anlatıldı.

02.01.2014 11:02

Kocaeli Ülkü Ocaklarının düzenlediği programla 31 Aralık 2013 günü Türk Eğitim-Sen Kocaeli 1 Nolu şube konferans salonunda gerçekleştirilen etkinlikle Seyyid Ahmet ARVASİ'yi yâd edilirken Mekke'nin Fethi ile Hz. Muhammet Mustafa Efendimizin devlet adamlığı anlatıldı.

İzmit İmam Hatip Lisesi son sınıf öğrencisi Metehan ALPER'in okuduğu Kuran-ı Kerim'in ardından, Türk İslam Ülküsü'nü kitaplaştırarak fikir dünyamızda mihenk taşı olan Seyyid Ahmet ARVASİ'yi vefatının 25. yıl dönümünde Kocaeli Üniversitesi Mühendislik Fakültesi 1. sınıf öğrencilerinden Alperen TAPÇI anlattı. TAPÇI hazırladığı sunumla anlatımını tamamladıktan sonra Arvasi Hocamız için hazırlanmış belgeselden bir bölümü misafirlerle paylaştı.

TAPÇI'dan sonra kürsüye gelen yine Kocaeli Üniversitesi Mühendislik Fakültesi 1. sınıf öğrencilerinden Alperen ÇAKIR Mekke'nin fethini sunumla anlatarak, Mekke'nin fethini müjdeleyen ayetlerle ilgili bir videoyu katılımcılara izlettirdi.

İl Başkanımız İbrahim ÖZCAN hazırladıkları sunumları ile anlatımı gerçekleştiren arkadaşlarımızı tebrik ederek, "Seyyid Ahmet ARVASİ ülkücünün gönül deryasındaki millet sevdasının fikir dünyasında izah etmesi münasebeti ile çok büyük bir değerimizdir. O değerin yeni nesillere anlaşılacak şekilde aktarılması Ülkü Ocaklarının mirasıdır." sözleriyle Seyyid Ahmet ARVASİ'nin önemini anlattı ve "Mekke İslam âleminin en önemli şehirlerindendir. O şehrin fethi peygamber efendimizin devlet adamlığının da kısa bir özeti gibidir. Bu yüzden fetih dikkatle incelenmelidir" diyerek Mekke'nin fethi merceğinde Hz.Muhammet (S.A.V.)'in devlet adamlığının öğrenilmesinin önemini özetledi.

MHP İzmit Belediye Başkan Adayı Dr. Ayhan ARPACI'nın da aralarında bulunduğu çok sayıda Türk - İslam Ülkücüsü de salonu doldurdu.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Seyyid Ahmet Arvasi'yi Anma ve Mekke'nin Fethi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement