Sıfır Bedelli Antika Müzayedesi - Son Dakika
Güncel

Sıfır Bedelli Antika Müzayedesi

Sıfır Bedelli Antika Müzayedesi

Osmanlı’nın ve Avrupa'nın farklı dönemlerine ait çok değerli eserler, Çukurcuma Müzayede Kültür ve Sanat Evi'nde gerçekleştirilecek müzayedede bedelsiz olarak satışa sunulacak.

12.08.2014 12:32

Osmanlı'nın ve Avrupa'nın farklı dönemlerine ait çok değerli eserler, Çukurcuma Müzayede Kültür ve Sanat Evi'nde gerçekleştirilecek müzayedede bedelsiz olarak satışa sunulacak. 16 Ağustos Cumartesi günü saat 15.00'de yapılacak müzayedede eserler, açılış fiyatı belirtilmeden teklif usulü arttırma ile satılacak.

Çukurcuma Kültür ve Sanat Evi'nin sahibi Muzaffer Gültekin, Haziran ayında ilki gerçekleştirilen ve 107 parça eserin tamamının koleksiyonerler tarafından satın alındığı "sıfır bedelli müzayedenin" gördüğü ilgiden memnun kaldıklarını belirtti. "Sıfır bedelli" müzayede düzenlemekteki amaçlarını; "Antikaya hak ettiği değeri vermek ve kamuoyunda antikaya ilgiyi arttırmak" olarak ifade eden Gültekin, "Antikaya olan ilgiyi canlı tutabilmek için bu müzayededeki tüm eserleri bedelsiz olarak satışa sunuyoruz. Eserler, sıfır bedelle teklif usulü satışa sunulsa da hak ettikleri değeri buluyorlar. Koleksiyonerlerin ve antika severlerin yanı sıra her müzayedemizde yeni katılımcılar görüyoruz. Bu artan ilgi, antika kültürünün gelişmesi adına bizleri memnun ediyor. Tarih kokan bu nadide esenlerin yeni nesillere aktırılması için elimizden geleni yapıyoruz" dedi.

130 PARÇA SATIŞA SUNULACAK

Özel davetlilerin ve koleksiyonerlerin katılımıyla gerçekleştirilecek müzayedede satılacak parçalar arasında, 19. yüzyıl Osmanlı dönemine ait eserler, Osmanlı ve Avrupa dönemi mobilyalar, ustaların elinden çıkmış hat sanatının nadide parçaları, tespih ve baston koleksiyonları, karaflar ve yemek takımları yer alıyor. Süleymaniye işi damgalı ibrik, Osmanlı polis palaskası, Arapça el yazması şiir kitabı, ayetlerle dekorlu kemik mücevher kutusu, tılsımlı gömlek ve Abdülfettah Efendi'ye ait Zerendud hat levhanın da aralarında bulunduğu 130 parçalık müzayedeye, özellikle koleksiyonerlerin yoğun ilgi göstermesi bekleniyor. Eserleri müzayededen önce görmek isteyenler Çukurcuma Müzayede Kültür ve Sanat Evi'ni ziyaret edebilirler. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Sıfır Bedelli Antika Müzayedesi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement