Şiir Meydanı Başladı - Son Dakika
Güncel

Şiir Meydanı Başladı

Şiir Meydanı Başladı

Ülkemizin sahasında tek sivil toplum kuruluşu olan Şiir Derneği;"Şiir Meydanı" adıyla yeni bir şiir dinletisi etkinliği başlattı.

11.04.2013 08:18

Alayköşkü Ahmet Hamdi Tanpınar Kütüphanesi'nde "Sesli Şiir Dergisi" formatında gerçekleşen program şairlerden ve şiir severlerden büyük ilgi gördü.

Şiir Meydanı'na ülkemizin önde gelen şairlerinden; Turan Koç, Oya Uysal, Hasan Süer, Zeynep Köylü, Şiir Derneği Başkanı Nevzat Bayhan, Genel Sekreter Adnan Özer, Yönetim Kurulu Üyelerinden Metin Celal, Ahmet Kot, katkılarıyla "Meydanı" renklendiren şairler İbrahim Zarifoğlu, Avni Işık, Ekrem Kaftan, Darülaceze Şairlerinden; Havva Balcan, Turan Sağlamyürek, Orhan Rıza Şad şiirleriyle programı unutulmaz kıldılar.

Şiir Meydanı'nda Turan Koç hazırlamakta olduğu "şiir dili" kitabı ile şiirin yaşantımızdaki yerini tartışmaya açtı.

Şiir Derneği Başkanı Gazeteci Yazar Nevzat Bayhan programın açılışında yapmış olduğu konuşmada, Şiir Derneği'nin "Şiir Meydanı" programıyla şiir dünyasında yeni "fasıl" açtıklarını, çeşitli sahalarda süregiden fasıl geleneği bu etkinlikle yeni bir anlam kazandığını söyledi.

"Bu günler dünü hatırlamak, güne değer katmak içindir."diyen Bayhan, "Düne ait sorumluluklarımızı bugün yap(a)mazsak yarına söyleyecek sözümüz yok demektir. Bütün imkânsızlıklara rağmen şiiri bize ulaştıran, onu aşk potasında yoğurup hiçbir harfi israf etmeden yazan, unutturmamak için yüreğiyle okuyup dilden dile bir sevgi pınarı haline getiren, meşgul edici bilgi seline karşı durup, şiiri seven, sahip çıkan herkese medyun-u şükranız." dedi ve Şiir ve şairin sosyokültürel konjoktürde önemli yerinin olduğunu, bunun ihmalinde ise bireyler arası kopukluğun ve ayrışmanın yaşanacağına değindi.

Şiir gibi bir ömür geçirmek istiyorsak, hem şiire hem de şaire zaman ayırmak zorunda olmamız gerektiğini söyleyen Bayhan, sözlerinin sonunda; "bize biz olmayı hatırlatan, güzel şiirleriyle gönlümüze taht kurmuş şairlerimizden aramızdan ayrılanları minnetle yâd ederken, şiirleriyle hâlâ bir mum gibi etrafını aydınlatan üstadlarımıza ve onları kalplerinde misafir eden şiir severlerimize şükranlarımızı arzediyoruz. Bu organizasyonda Sn. Ahmet Kot ve Sayın Adnan Özer başta olmak üzere. Şiir Derneği yöneticilerine, emeği geçen herkese ve davetimize icabet edip bizi onurlandıran siz değerli dostlarımıza ve programda ikramla katkıda bulunduğu için EmanTur sahibi Sn. Bülent Katkak'a, mekânı bize tahsis eden Prof. Dr. Ahmet Emre Bilgili'ye ve emeği geçen bütün şiir dostlarına teşekkür eder, barış, huzur ve esenlik dolu şiir gibi bir gelecek dilerim."dedi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Şiir Meydanı Başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement