Siirt merkezde bulan Teknik Elemanlar Sitesi sakinleri, yıllardan beri mahallelerine moloz yığınlarının döküldüğünü belirtileri konuyla ilgili şikayetlerini bildiren mahalle sakinleri "Şehir merkezinin göbeğinde Teknik Elemanlar Sitesi'nin 200 metre yanı çöp ve moloz alanı olarak kullanılıyor. Siirt'te yapılan inşaatlarda arta kalan molozlar her gün ağır iş makineleriyle buraya döktürülür. Sabah erken saatlerinde iş kamyonların gürültüsü ve dökülen çöp ve molozlardan saçılan toz ve görüntü kirliliği teknik elemanlar sitesi ve civar konut sakinlerine tam bir kâbus yaşatıyor. Her sabah büyük kamyonların uğultulu gürültüsüyle uyanıyoruz. Bu tablo, Belediyeye talip olan yöneticilerin 'Yaşanılır Modern bir Siirt' hedefiyle uzaktan yakından bağdaşmıyor."dedi
BU NE İLK NE DE SON!
Daha önce de birçok kez temizlenen bu alanın yeniden çöp sahası olarak kullanıldığını belirten Semt sakinleri "Daha önce Belediye, şikayet üzerine burayı temizlemişti. Ancak yeniden çöp ve enkaz alanı olarak kullanılmaya başlandı. Çözüm için kalıcı ve alternatif bir yer tespit edilmelidir. Bu konuda Belediye ve çevre ve Şehircilik Müdürlüğü halkın sağlığı ve güvenliğini tehdit eden bu tablo karşısında sessiz kalmalarına anlam veremiyoruz."
ENKAZ YIĞINLARI ÇEVRE ALANINA TAŞTI
"Her sabah onlarca kamyonun gürültüsü eşliğinde dökülen enkaz yığınları Teknik Elamanlar Sitesi yanındaki alana sığınmayınca, bu kez sitenin yaklaşık 300 metre yanından geçen çevre yoluna dökülüyor. Uyanık inşaat sahiplerinin bu sorumsuzluğu karşısında yetkililer daha ne kadar sessiz kalacak."
KAYA: "CEZAİ MÜEYYİDE UYGULAYACAĞIZ"
Gazetemiz Sonsöz, Siirt Belediye Başkan Yardımcısı Feremez Kaya ile yaptığı görüşmede, kimsenin çevreye hakkı olmadığını ve bu konuda cezai müeyyide uygulayacaklarını söyledi.
Kaya, "Daha önce de bu konu ile ilgili şikayet aldık. Söz konusu alanı temizledik. Bugün ilgili birim arkadaşlarımla konuyu değerlendirip, moloz ve çöp yığını atanlar hakkında yasal işlem yapacağız."
ÇEVRE ŞEHİRCİLİK YETKİLİLERİ
Siirt Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü yetkilileri ile de yapılan görüşmede, "Hafta için Pazartesi (bugün) Belediye yetkilileriyle konuyu değerlendireceğiz. Hiç kimse halkı rahatsız edemez, söz konusu alan çöp ve inşaat yığınları dökülecek alan da değil."dedi.
Muhabir: M. Yücel DURAK
Son Dakika › Güncel › Siirt'te Mahalle Sakinlerinden Moloz Tepkisi - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.