Siirt'te Su Sıkıntısı Devam Ediyor - Son Dakika
Son Dakika Logo

Siirt'te Su Sıkıntısı Devam Ediyor

Siirt\'te Su Sıkıntısı Devam Ediyor
20.12.2013 20:09  Güncelleme: 20:30

Siirt Belediyesi SİSKİ Müdürlüğü, il merkezindeki su sıkıntısının HESKO hattında meydana gelen arızadan kaynaklandığını açıkladı.

Siirt'te yaklaşık 4 gündür su alamayan vatandaşları bilgilendirmek için, SİSKİ Müdürlüğü açıklamada bulundu. Meydana gelen su sıkıntısının HESKO hattında kaynaklanan bir arazı ve boruların don tutmasından olduğu açıklandı.

Su hattının onarılmasından sonra suyun şehre düzenli olarak verildiğini açıklayan SİSKİ Müdürlüğü, "Aşırı kar yağışı ve donma olaylarından dolayı HESKO hattı ana kolektöründe meydana gelen arızadan dolayı 2 gün boyunca su kesintisi yaşanmıştır. 16.12.2013 tarihinde gece 03:00 ten itibaren kente kademeli olarak su verilmiştir. Su verme işlemi 18.12.2013 gece 21:00 den sonra tüm mahallere düzenli olarak su verilmeye başlanmıştır. Vatandaşlarımızdan aldığımız ihbarları, SİSKİ müdürlüğüne bağlı ekiplerce anında müdahale edilmiş, yapılan kontrollerde birçok evsel bağlantıda ve su depolarda donma olduğu tespit edilmiştir. Vatandaşlardan ricamız hava ile direk teması olan boru ve su depolarında donma meydana geleceğinden, donma yaşanmaması için, ısı izolasyon kaplaması yaptırmalarıdır. 10.12.2013 tarihinde de bu konuda gerekli duyuru yapılmıştı. Vatandaşlarımızın bu konuda duyarlı olmasını rica ederiz" denildi.

Muhabir: M. Yücel DURAK

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Güncel Siirt'te Su Sıkıntısı Devam Ediyor - Son Dakika


Advertisement