Sılverstone'da Yumuşak Ve Sert Pzero'lar Kullanılacak - Son Dakika
Güncel

Sılverstone'da Yumuşak Ve Sert Pzero'lar Kullanılacak

Sılverstone\'da Yumuşak Ve Sert Pzero\'lar Kullanılacak

Üç kent yarışının ardından tekrar piste dönen Formula 1 dünyası sezonun en kritik yarışlarından biri olarak gösterilen ve aniden bastırabilen yağış nedeniyle sürprizleri beraberinde getirebilen İngiltere Grand Prix'sine odaklanmış durumda.

07.07.2012 01:22  Güncelleme: 01:21

Türk Pirelli fabrikasında ürettiği F1 P Zero ve Cinturato ile dünyanın en çok izlenen motorsporları etkinliği Formula 1'in tek resmi lastik tedarikçisi olarak önemli bir rol üstlenen Pirelli, sezonun dokuzuncu yarışı olan İngiltere Grand Prix'si hazırlıklarını tamamladı. Takımlar, 08 Temmuz 2012 Pazar günü efsanevi Silverstone pistinde koşulacak olan İngiltere Grand Prix'sinde PZero Yellow (yumuşak) ve PZero Silver (Sert) lastiklerle mücadele edecek.

Yarış öncesinde bir değerlendirme yapan Pirelli Motorsporları Direktörü Paul Hembery "Formula 1 takviminin en önemli pistlerinden biri. Sadece tarihi geçmişi ile değil, Silverstone pisti yapısı gereği pilotlar, yarış otomobilleri ve lastikler üzerinde oluşturduğu zorlu sınav itibariyle de ön plana çıkıyor. Pistin zorlayıcı özelliklerini de göz önüne alarak serbest antrenmanlarda tamamen yeni bir sert lastik hamurunu pilotlar ve takımlarla denedik. Bu lastiği gelecekte kullanmayı düşünüyoruz. Daha geniş bir çalışma aralığını sahip olan bu yeni lastik takımlara lastiği çok daha kısa sürede ideal ısıya getirme avantajını beraberinde getiriyor.

Lastiği geliştirirken performanstan ödün vermeden dayanıklılığı arttırmayı hedefledik. Amacımız lastiğin performansını olabildiğince uzun tutmak. Yeni lastiğimizi denemek için Silverstone ideal bir ortam sunuyor. Oldukça yüksek bir enerji seviyesine sahip olan Silverstone hiç beklenmeyen ve aniden bastırabilen yağış nedeniyle beraberinde heyecan ve sürpriz getiriyor. Strateji kadar yarış öncesinde yarışı ve yarış şartlarını okumak da bu noktada önem kazanıyor" dedi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Sılverstone'da Yumuşak Ve Sert Pzero'lar Kullanılacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement