Sinan Oğan, ikinci tur için bugün ortak bir istişare toplantısı yapacak - Son Dakika
Güncel

Sinan Oğan, ikinci tur için bugün ortak bir istişare toplantısı yapacak

14 Mayıs seçimlerinin sonuçlanmasının ardından ikinci turda kimi destekleyeceği merak konusu olan ATA İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı Sinan Oğan, "Bugün hem Ata İttifakı'nın bileşenlerini toplantıya davet ettim hem de beraber hareket ettiğim yol arkadaşlarımı davet ettim. Her iki kesimle de istişare toplantısı yapacağız. Bu istişarelerimiz devam edecek ve en kısa sürede inşallah bir neticeye varacağız. Bu netice, Sinan Oğan'ın kararı olmayacak, bir ortak aklın kararı olacak" şeklinde konuştu.

15.05.2023 14:21  Güncelleme: 15:20

ATA İttifakı'nın adayı Sinan Oğan, yurt dışı oyların sayımının sürdüğü ATO Congresium önünde yaptığı açıklamada, ilk andan itibaren seçimlerin ikinci tura kalacağını söylediklerini hatırlattı.

"İNCE'DEN BOŞALAN KİTLE BİZE SARDIRDI RESMEN"

Seçimlerden önce yüzde 11-12 civarında oy almayı beklediklerini belirten Oğan, "O oyu aldığımızı da düşünüyoruz aslında ama birtakım sandıklarda yüzde 2'lik bir erozyonumuz oldu. Son gün, son 3 gün Muharrem İnce'den boşalan kitle bize sardırdı resmen. Seçim günü söylenti çıkardılar, okullara 'Sinan Oğan çekildi' diye pankartlar astılar. Her türlü pis oyunu oynadılar ama buna rağmen hedefimizden geri durmadık" değerlendirmesinde bulundu.

"SORUMLU DEVLET ADAMI GİBİ DAVRANACAĞIZ"

Oğan, daha önce Türk milliyetçilerinin, seçimin tam göbeğinde olacağını vurguladıklarını anımsatarak, "'HDP ve HÜDA PAR bu seçimde kilit olmayacak' demiştik. 'Biz, bu seçimin belirleyeni olacağız' demiştik. İstediğimiz bütün hedeflere vardık. Bundan sonra Türkiye'nin bir siyasi krize, çalkantıya girmemesi için bütün sorumluluğu üstleneceğiz, alacağız. Sorumlu devlet adamı gibi davranacağız" diye konuştu.

"KİMİ DESTEKLEYECEĞİMİZE DAİR KARAR..."

"İkinci turda kimi destekleyeceksiniz?" sorusunu yanıtlayan Oğan, şunları söyledi; "İstişare yapacağız. Bugün hem Ata İttifakı'nın bileşenlerini toplantıya davet ettim hem de beraber hareket ettiğim yol arkadaşlarımı davet ettim. Bugün her iki kesimle de ortak bir istişare toplantısı yapacağız. Bu istişarelerimiz devam edecek ve en kısa sürede inşallah bir neticeye varacağız. Bu netice, Sinan Oğan'ın kararı olmayacak, bir ortak aklın kararı olacak."

Sinan Oğan, ikinci tur için bugün ortak bir istişare toplantısı yapacak
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Sinan Oğan, ikinci tur için bugün ortak bir istişare toplantısı yapacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (6)

  • Murat: Sayın Sinan bey siz ileriyi gören bir insansınız bizi bu kötü yönetime teslim etmeyin gereğini yapın millet ittifakı ile yola devam edin ülkenin geleceğini düşünün 53 86 Yanıtla
  • Kutalmış Kutluk: En başından beri söyledik. Sığınmacı sorununun mimarı Davutoğlu ile, Cumhuriyet miraslarını satan Babacan ile, Şeyh saitin müridi Gültekin Uysal ile bu gemi yürümez dedik. Şimdi kurtar bizi ey Türk milliyetçileri diyorsunuz. 61 41 Yanıtla
  • Zeynep Uçar: Sinan Ogan akıllı bir adamsa akpye geçer. oradan da tekrar ülkücü kimliği ile ilerler. 58 40 Yanıtla
  • Cemil Demir: Bu nasıl bir siyasettir, resmen açık arttırmaya sokuyor kendisini, parayı veren düdüğü çalar misali, hani nerde milliyetçiliğiniz ?? kim daha fazla bakanlık verirse başkan yardımcılığı verirse ona biat edeceğinizi söylüyorsunuz.. Düne kadar HDP nin olduğu yerde biz olmayız diyordunuz ve kızıyordunuz, bugünne farkınız kalacak onlardan onlarda sizde menfaat karşılığı satılık oy durumuna düşmuyormusunuz bumu milliyetçiliğiniz dik duruşunuz... 56 25 Yanıtla
  • ekrem eser : reis eğer bu adama telefon açıp destek isterse reise de oy vermem. 38 17 Yanıtla
  • Abdullah Bayraktar: BU SAATTEN SONRA GÖLGE YAPMA YETER SİNAN 12 5 Yanıtla

Advertisement