Sırbistan'da, Gençlere Cinsel Eğitim - Son Dakika
Güncel

Sırbistan'da, Gençlere Cinsel Eğitim

Sırbistan\'da, Gençlere Cinsel Eğitim

Sırbistan'ın Voyvodina Özerk Bölgesi'nde, 18 yaş altı gençler arasında istenmeyen gebeliklere sık rastlanması nedeniyle orta dereceli pilot okullarda ''Üreme Sağlığı Eğitimi'' başlatıldı

10.09.2013 12:06

Sırbistan'ın kuzeyindeki Voyvodina Özerk Bölgesi'nde, 18 yaş altı gençler arasında istenmeyen gebelik ve kürtaj oranının dikkat çeken boyutlara ulaşması nedeniyle orta dereceli 10 pilot okulda, "Üreme Sağlığı Eğitimi"ne başlandı.

Voyvodina Başbakanı Boyan Paytiç ve Bölgesel Spor ve Gençlik Sekreteri Marinika Çoban, "Üreme Sağlığı Eğitimi" projesi kapsamında, Beçej Ekonomi ve Ticaret Lisesi'nde ilk derse katıldı.

Paytiç, daha sonra gazetecilere yaptığı açıklamada, 2 milyon kişinin yaşadığı Voyvodina'da, resmi rakamlara göre, yılda ortalama 17 bin bebeğin dünyaya geldiğini, buna karşın yılda ortalama 50 bin kürtaj yapıldığını belirtti.

Bölgedeki kürtaj sayısının, resmiyete dökülmeyen işlemler göz önüne alındığında, 100 bini bulduğunun tahmin edildiğini ifade eden Paytiç, "Bu sayının bu kadar yüksek olmasındaki en büyük etken, 18 yaş altı hamilelikler. Gençlerin doğum kontrol konusunda yeterli eğitim almadıklarını düşünüyorum" dedi.

Projenin, gençlerin bilinçlendirilmesini, 18 yaş altı gençler arasında istenmeyen gebelik ve kürtajın önüne geçilmesini hedeflediğine işaret eden Paytiç, başarılı sonuçlar alacaklarına inandığını söyledi.

Paytiç, projenin ilk etapta yaklaşık bin 200 öğrenciyi kapsadığını ve pilot uygulamanın yaygınlaştırılacağını kaydetti. - Sırbistan

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Sırbistan'da, Gençlere Cinsel Eğitim - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement