Şırnak'ta Doktora Şiddete Tepki - Son Dakika
Güncel

Şırnak'ta Doktora Şiddete Tepki

Şırnak\'ta Doktora Şiddete Tepki

Şırnak Devlet Hastanesi'nde görev yapan çocuk hastalıkları uzmanı Nazım Baymak'ın dün bir hasta yakınının saldırısına uğraması, sağlık çalışanları tarafından protesto edildi.

12.07.2012 16:23

Şırnak Devlet Hastanesi'nde görev yapan çocuk hastalıkları uzmanı Nazım Baymak'ın dün bir hasta yakınının saldırısına uğraması, sağlık çalışanları tarafından protesto edildi.

Devlet Hastanesi Acil Servisi önünde toplanan Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) Şırnak şubesi üyeleri, hastanede çocuk hastalıkları uzmanı olarak görev yapan uzman doktor Nazım Baymak'ın klinikte hasta muayene ederken bir hasta yakınının şiddetine maruz kalmasını kınadı. 10 günlük iş göremez raporu alan doktor Nazım Baymak'a yönelik şiddetin bu yılın şubat ayında fiziki şartları tamamlanmadan faaliyete sokulan yeni doğan çocuk yoğun bakım ünitesindeki eksikliklerden kaynaklandığını iddia eden SES Şube Başkanı Lezgin Gözlek, eksikliklerin servis sorumlusu ve ilgili doktorlarca defalarca tutanakla belirlenmesine rağmen Sağlık Müdürlüğü'nün ilgilenmediğini söyledi. Yeni doğan yoğun bakım ünitesindeki eksiklikler yüzünden bebeklerin komşu illerdeki hastanelere sevkedildiğini belirten Lezgin Gözlek, şunları söyledi:

"Bu şartlarda ünitenin hizmet veremeyeceği anlaşılmıştır. Demek ki daha vahim olay olacak, ondan sonra çaresine bakma nezaketinde bulunacaklar. Bizler hastane çalışanları olarak hemen acilen ilgiler her kimse daha vahim bir sonuç çıkmadan bu soruna bir çözüm bulmaları gerekiyor. Ayrıca, hastanenin bir çok biriminde özellikle acil servis ve sevk ekibindeki personel eksikliğinden dolayı ve başta da belirttiğimiz olumsuz şartlardan dolayı hasta ve hasta sahiplerinde bir bıkkınlık, agresiflik ve sağlık personeline karşı güvensizlik meydana getirmektedir. Bu olumsuzluklar sağlık personeli ile hasta ve hasta yakınlarını karşı karşıya getirmektedir. Dün de bazı olumsuzluklardan dolayı hasta sahibi ile sağlık personelini karşı karşıya getirmiştir. Bunu sonunda doktorlarımızdan Çocuk Hastalıkları uzmanı Dr. Nazım Baymak şiddete maruz kalmıştır. Tüm olaylarda olduğu gibi burada sağlık çalışanlarına yönelik bu saldırı ve şiddeti kınıyoruz."

Basın açıklamasının ardında grup sesizce dağıldı.

(FOTOGRAFLI) - Şırnak

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Şırnak'ta Doktora Şiddete Tepki - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement