Şirvan ilçesine İki Tesis Daha Kazandırıldı - Son Dakika
Güncel

Şirvan ilçesine İki Tesis Daha Kazandırıldı

Şirvan ilçesine İki Tesis Daha Kazandırıldı

Siirt'in Şirvan ilçesinde iki tesisin yapımı tamamlandı.

19.08.2013 10:14  Güncelleme: 10:27

Vali Ahmet Aydın, yapımı tamamlanan 500 seyirci tribünü de bulunan çim saha ile 750 ton kapasiteli soğuk hava deposunda incelemeler yaptı. Çim sahada oynanan ilk dostluk maçında Siirt karması ile Şirvan karması berabere kaldı. Maç 2-2 lik bir skorla sona erdi.

Bazı kurum müdürleri ile Şirvan ilçesine giden Vali Aydın kaymakamlığa geçerek, kaymakam Zafer Özden çalışmalar hakkında bilgi aldı. Kaymakamlık şeref defterini imzalamasından sonra Aydın, ilçede yetiştirilen meşhur Zivzik narlarının saklanması için yaptırılan soğuk hava deposunda incelemelerde bulundu.

Zivzik narlarının kendilerine has bir aromaları bulunduğunu ve bol sulu olduğunu hatırlatan Aydın,"Ülkemizin bir çok yerinde talep edilen ve ilimizin markalaşmış ürünü bu değerli narlarımızın daha sağlıklı bir şekilde saklanabilmesi için Kalkınma Bakanlığından sağlanan bir ödenekle Köylere Hizmet Götürme Birliği tarafından yaptırılan ve 761 bin Tl ye mal olan bu soğuk hava deposu üreticilerimiz için çok yararlı olacaktır. Nar üreticilerimiz ürünlerini, bu soğuk hava deposunda uzun süre saklama imkanına kavuşacaklar. Bunun sayesinde üreticilerimiz ürünlerini tüccarlara satmadan kendileri pazara sürerek daha çok para kazanacaklar" dedi.

Vali Aydın, Ciner Holding tarafından yaptırılmakta olan 16 derslikli endüstri meslek lisesi inşaatında incelemelerde bulundu ve çalışmalar hakkında bilgi aldı. Yetkililere teşekkür eden Aydın, okulun bir an önce tamamlanmasını istedi.

Daha sonra yapımı tamamlanan çim sahada ve tenis oynanan kapalı spor salonunda incelemelerde bulunan Vali Aydın, bu çim sahanının Şirvan'da sporun gelişmesine katkıda bulunacağını söyledi.

Gençlik ve Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Hüsam Olgaç'tan saha hakkında bilgi alan Aydın, sahanın hizmete girmesinden sonra Şirvan'da da amatör futbol ligi maçlarının düzenleneceğini belirtti.

Vali Aydın ve bazı il müdürlerinin yer aldığı Siirt karması ile Kaymakam Zafer Öz ile belediye başkanı Necat Cellek'in de bulunduğu Şirvan karması arasında yapılan dostluk maçı 2-2'lik bir skorla sona erdi.

Daha sonra Erzurum ili Aziziye kaymakamlığına tayin olunan İlçe kaymakamı Zafer Öz tarafından verilen veda yemeğine katılan Vali Aydın ve beraberindeki heyet, geç saatlerde Siirt' te döndü.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Şirvan ilçesine İki Tesis Daha Kazandırıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement