Smdk Başkanı Hatib'in "Müzakere" Önerisi - Son Dakika
Güncel

Smdk Başkanı Hatib'in "Müzakere" Önerisi

Smdk Başkanı Hatib\'in "Müzakere" Önerisi

(SMDK) Başkanı Muaz el-Hatib'in "müzakere" girişimlerini "Doğru yönde atılmış bir adım" olarak niteledi.

06.02.2013 01:10

İslam İşbirliği Teşkilatı Genel Sekreteri Ekmeleddin İhsanoğlu, Suriye Muhalefeti ve Devrimci Güçler Ulusal Koalisyonu

(SMDK) Başkanı Muaz el-Hatib'in "müzakere" girişimlerini "Doğru yönde atılmış bir adım" olarak niteledi.

AA muhabirine özel açıklamada bulunan İhsanoğlu, Hatib'in girişimini doğru bir adım olarak tanımlayarak, "Ben de Hatib gibi krizin siyasi yollardan çözülmesi taraftarıyım. Askeri bir çözüm, krizden çıkmaya değil aksine bölgedeki diğer ülkeleri de içine alacak şekilde krizin kapsamının genişlemesine sebep olacaktır" ifadelerini kullandı.

Hatib'in gündeme getirdiği müzakere önerisinin, doğal işleyişin bir parçası olduğuna işaret eden İhsanoğlu, birbiriyle savaşan askerler arasında bir bağ olduğunu, onların aynı ülkenin evlatları olduğunu hatırlattı.

Suriye muhalefetinden bazı kişilerin "Binlerce kişinin ölümünden sonra siyasi çözümün olmayacağı" yönündeki görüşleri hakkında ise "Binlerce kişinin daha ölümünün alternatifi olabilir mi- değerlendirmesinde bulundu.

İİT'nin Suriye meselesiyle ilgilenmesi için özel bir temsilci atamaması konusunda da İhsanoğlu, Arap Birliği ve BM Suriye Özel Temsilcisi El-Ahdar el-İbrahimi'nin çalışmalarını desteklediklerini ve ona güvendiklerini belirtti.

SMDK Başkanı Hatib'in ofisinden dün yapılan açıklamada "Suriye rejimi içinden eli kana bulanmamış yetkili kişilerle, Suriye'nin daha fazla yakılıp, yıkılıp tahrip edilmemesi ve akan kanın durdurulması için müzakere masasına oturmayı kabul ediyoruz" ifadeleri almış, Hatib, daha önce yaptığı bir açıklamada da "Esed'in, görevi bırakmak şartıyla yargılanmadan, güvenli bir şekilde ülke dışına çıkarılması önerisinde bulunmuştu.

Muhabir: Hazım Bedr/Hacer Bal/Mustafa Yıldız

Yayıncı: Erdem Gültekin - KAHİRE

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Smdk Başkanı Hatib'in 'Müzakere' Önerisi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement