Yozgat'ın Sorgun İlçesi'nde hava sıcaklığının mevsim normallerinin üzerinde seyretmesi üzerine çıkması ardından bir erik ağacı aralık ayında çiçek açtı.
Sorgun Yeşilöz Mahallesinde bulunan Muammer Ünlü'ye ait evin bahçesinde bulunan erik ağacının çiçek açtığını görenler şaşırdı. Bünyamin Akkan, Sorgun'da ilk kez Aralık ayında bir erik ağacının çiçek açtığını gördüğünü belirterek, "Bu ay için çok normal bir durum değil bu. Normalde Nisan ayında çiçek açması gerekirken Aralık'ta omasına çok şaşırdım" dedi.
İbrahim Kılıç ise, Aralık ayında bir erik ağacının çiçek açması durumu ile ilk kez karşılaştığını belirtirken, şöyle konuştu:
"Aslında açmaması gerekiyor. Ancak 2014 yılında mevsimlerin sıcak gittiğinden dolayı 4'üncü veya 5'inci ayda açması gereken erik ağacının Aralık ayında çiçek açtığını görüyoruz. Yozgat gibi iklimi kış olan bir şehirde görülmemiş bir durumla karşılaştık." - Sorgunyozgat
Son Dakika › Güncel › Sorgun'da Erik Ağacı Aralık Ayında Çiçek Açtı - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.
Sizin düşünceleriniz neler ?