Sorgun'da 'karpuz Hasat Şenliği' - Son Dakika
Güncel

Sorgun'da 'karpuz Hasat Şenliği'

Sorgun\'da \'karpuz Hasat Şenliği\'

Yozgat'ın Sorgun İlçesi'ne bağlı Gedikhasanlı Beldesi'nde bu yıl ilk kez 'Karpuz Hasat Şenliği' yapıldı.

09.09.2011 19:12

Yozgat'ın Sorgun İlçesi'ne bağlı Gedikhasanlı Beldesi'nde bu yıl ilk kez 'Karpuz Hasat Şenliği' yapıldı. Şenlikte çiftçiler arasında 'bir koltukta iki karpuz taşıma' yarışması yapıldı, en iyi karpuz yetiştiricilerine ise ödül verildi. Şenlik sonunda çocuklar, görevliler tarafından dağıtılan karpuzları alabilmek için birbirleriyle yarıştı.

Gedikhasanlı Beldesi'nde bu yıl ilk kez düzenlenen 'Karpuz Hasat Şenliği'ne Yozgat Valisi Necati Şentürk, AK Parti Yozgat milletvekilleri Ertuğrul Soysal ve Yusuf Başer, Sorgun Kaymakamı Levent Kılıç, Sorgun Belediye Başkanı Ahmet Şimşek, İl Genel Meclis Üyeleri, İl Tarım Müdürü Ünal Koçak, İlçe Tarım Müdürü Murat Türkmen, belde belediye başkanları ve çiftçiler katıldı.

Şenlik öncesi Yozgat Valisi Necati Şentürk ve beraberindekiler, Sorgun'a bağlı Yazılıtaş Köyü'nde bulunan çiftçi Zabit Kılıç'a ait karpuz tarlasına gitti. Vali Şentürk, bıçakla karpuz keserek Vali Şentürk'e karpuz ikram etti. Ardından şenlik alanına geçen Yozgat Valisi Necati Şentürk, burada yaptığı konuşmada şunları söyledi:

"Yozgat'ta tarım ve hayvancılığın gelişmesi bakımından çok önemli adımlar atılıyor. Bunların en başında da Et Balık Kurumu geliyor. Bugünlerde de Et Balık Kurumu ait Süt Bölümüne de üretime açmaya gayret gösteriyoruz. İnşallah yakın bir tarihte de süt bölümünü açarsak bölgede valilik olarak desteklediğimiz hayvancılığın daha entegre bir şekilde değerlendirmesini sağlayacağız. "

Dünyada 50 sene sonra 100 yıl sonra en büyük savaşların gıda savaşları olacağını belirten Vali Şentürk, "Kim temiz kim hijyenik gıda sağlarsa ve üretirse milletlerini beka unsuruyla donatacak ve o milletler daha uzun süreli millet olarak yaşayacaklar. Ben tarım ve diğer sektörlerde neyi hayırlı görürsem ona destek veririm. İl Tarım Müdürlüğündeki arkadaşlarımız karpuz tohumu almak için valiliğimizden destek istediler. Bizler de gerekli desteği verdik. Bu sene Sorgun ve köylerinde toplam 500 dönüm karpuz tarlası ekildi. Eğer talep olursa önümüzdeki yıl 5 bin dönüm ekecek kadar tohum sözü veriyorum" dedi.

Konuşmalarından ardından 5 çiftçi arasında 50 metre mesafede bir koltukta iki karpuz taşıma yarışması yapıldı. Yarışmada bazı çiftçiler ellerindeki karpuzları yere düşürürken yarışmanın birincisi Osman Önder adlı çiftçi oldu. Jüri üyesi tarafından belirlenen 5 çiftçi arasında ise en iyi karpuz yetiştirme yarışması yapıldı. Yarışmanın sonunda ise Yazılıtaş Köyü'nden kadın çiftçi Neriman Çakmakçı birinci seçildi.

Yozgat Valisi Necati Şentürk, birinci gelen kadın çiftçi Neriman Çakmakçı'yı çeyrek altınla ödüllendirdi. Törenin bitiminde ise çocuklar, görevliler tarafından dağıtılan karpuzları alabilmek için bir birleriyle yarıştı. - Yozgat/ Sorgun

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Sorgun'da 'karpuz Hasat Şenliği' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement