Sri Lanka'da Eski Devlet Başkanı Rajapaksa'ya Rüşvet Suçlaması - Son Dakika
Güncel

Sri Lanka'da Eski Devlet Başkanı Rajapaksa'ya Rüşvet Suçlaması

Sri Lanka\'da Eski Devlet Başkanı Rajapaksa\'ya Rüşvet Suçlaması

Marksist Janatha Vimukthi Pramuna Partisi, Rajapaksa'nın da aralarında bulunduğu 12 siyasetçi hakkında yolsuzluk yaptıkları iddiasıyla şikayette bulundu.

13.01.2015 15:33  Güncelleme: 15:40

Sri Lanka'da eski Devlet Başkanı Mahinda Rajapaksa, iktidarı kaybetmesinden günler sonra rüşvet suçlamasıyla karşı karşıya kaldı.

Ülkenin en büyük Marksist partisi Janatha Vimukthi Pramuna, aralarında Rajapaksa ile kardeşleri eski Savunma Bakanı Gotabhaya Rajapaksa ve eski Ekonomik Kalkınma Bakanı Basil Rajapaksa'nın da bulunduğu 12 üst düzey siyasetçi hakkında yolsuzluk yaptıkları iddiasıyla altı sayfalık şikayet dilekçesi sundu.

Dilekçede adı geçen siyasetçiler arasında eski devlet başkanının büyük oğlu milletvekili Namal Rajapaksa, eski Merkez Bankası Müdürü Ajith Nivard Cabraal, İç Ticaret Bakanı Johnston Fernando ve Limanlar Bakanı Rohitha Abeygunewardane'nin de bulunduğu belirtildi.

Janatha Vimukthi Pramuna milletvekili Wijitha Herath, AA muhabirine yaptığı açıklamada şikayet dilekçesinin, eski rejime karşı siyasi bir cadı avı olarak değerlendirilmemesi gerektiğini belirtirken, eski Devlet Başkanı Rajapaksa'nın ailesinin yasa dışı olarak servet edindiği ve bunun rüşvet soruşturmasını hak ettiği yorumunu yaptı.

Güney Asya ülkelerinden Sri Lanka'da geçen hafta yapılan devlet başkanlığı seçimini muhalefetin adayı Maithripala Sirisena, 6 milyon 100 bin oy alarak kazanmıştı. Üçüncü kez iktidara gelmek için yarışan Rajapaksa ise 5 milyon 692 bin oyda kalmıştı. Muhalefet partileri, seçimde Rajapaksa hükümetinde sağlık bakanı olarak görev yapan, ancak seçimde aday olmak için görevinden istifa eden Maithripala Sirisena'ya destek vermişti. - Ankara

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Sri Lanka'da Eski Devlet Başkanı Rajapaksa'ya Rüşvet Suçlaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement