SSM’nin Yeni Sergisi "Karşıdan Karşıya"Nın Açılışı - Son Dakika
Güncel

SSM’nin Yeni Sergisi "Karşıdan Karşıya"Nın Açılışı

SSM’nin Yeni Sergisi "Karşıdan Karşıya"Nın Açılışı

Ege'nin iki yakasının önde gelenlerini buluşturdu.

27.05.2011 20:50

Sabancı Üniversitesi Sakıp Sabancı Müzesi (SSM), ÇİMSA'nın ana sponsorluğunda düzenlediği Karşıdan Karşıya- MÖ Üçüncü Bin'de Kiklad Adaları ve Batı Anadolu adlı serginin açılışı 23 Mayıs Pazartesi akşamı gerçekleştirildi. Ege'nin ortak tarihine ilişkin sergi, Türkiye müzelerinin yanı sıra Atina Milli Arkeoloji Müzesi, N. P. Goulandris Vakfı Kiklad Sanatı Müzesi'nden gelen eserlerden oluşuyor. Sergide; Kiklad takımadaları ve karşı kıyısındaki Anadolu arasındaki ilişkiler inceleniyor, benzeşen, ancak bölgesel özelliklerini koruyan iki kültürün öyküsü dile getiriliyor. İki ülke müzeleri arasındaki ilk işbirliğinden doğan sergi, 24 Mayıs - 28 Ağustos 2011 tarihleri arasında İstanbullularla buluşuyor.

Kültürlerarası diyaloğa katkıda bulunmayı amaçlayan sergi, bu amaca yönelik ilk adımı, Ege'nin iki yakasının önde gelenlerini buluşturan açılışla attı. Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay'ın ev sahipliğinde gerçekleştirilen açılışa, Yunanistan Kültür ve Turizm Bakanı Pavlos Yeroulanos da katıldı. Sabancı Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Güler Sabancı'yla beraber Atina Goulandris Vakfı Başkanı Sandra Marinopoulos'ın da yer aldığı açılışa, İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, Ankara Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cemal Taluğ ve Kadir Has Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hasan Bülent Kahraman'ın da aralarında bulunduğu çok sayıda davetli katıldı.

Cemiyet hayatının önemli isimleri de açılışta yer aldı. Sevil ve Serra Sabancı'nın yanısıra, Günseli Kato, Haluk Akakçe, Zeynep Çarmıklı, Daniel Stork, Erkan Özerman, Zerrin Arbaş, Sevan Bıçakçı, Heves Ekinci, Martha Kalyoncu ve Rafi Portakal da, davete katılanlar arasındaydı.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel SSM’nin Yeni Sergisi 'Karşıdan Karşıya'Nın Açılışı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement