Suriye 2 Kez Düşünmeli - Son Dakika
Güncel

Suriye 2 Kez Düşünmeli

Suriye 2 Kez Düşünmeli

Cemal Yılmaz Demir, "Tezkereyi savaşı önlemek, akan kanı durdurmak, Suriye'nin iki kez düşünmesi için çıkardık" dedi.

06.10.2012 15:01

AK Parti Samsun Milletvekili Cemal Yılmaz Demir, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nden (TBMM) Suriye'ye yönelik çıkan tezkereyle ilgili değerlendirmede bulundu. Demir, 'Savaşa hayır' çığırtkanlığı yapanlara da bir uyarıda bulundu.

Suriye'ye asker gönderilmesine imkan sağlayan tezkere ile ilgili açıklamada bulunan Milletvekili Demir, "Komşu ülkemizde büyük bir insanlık dramı yaşanmaktadır. Suriye'deki eli kanlı diktatör ve onun ordusunun zulmüne uğrayan yüz binlerce insan çevre ülkelere göç etmek zorunda kalmış. Kadın, çocuk demeden on binlerce insan da acımasızca öldürülmüş ve öldürülmeye de devam edilmektedir. Uluslararası çağrılara cevap vermeyen, masum insanları, kendi vatandaşlarını katletmeye devam eden, ülkesini ateşe atan Esad, ülkemize ve uluslararası kurumlara verdiği hiçbir sözü yerine getirmemiş sürekli oyalamıştır. Silahsız keşif uçağımızın düşürülmesinden sonra angajman kurallarımızı değiştirmemize rağmen tahrike yönelik saldırgan tutumuna devam eden Suriye'ye son olayda gereken ders verilmiştir. Bundan sonrada misliyle cevap verilecektir. Devletimizin verdi meşru karşılığa Birleşmiş Milletler ve NATO nezdinde hazırladığımız metinlerin virgülüne dokunmadan kabul edilmesiyle destek verilmiştir" dedi.

CHP BUNU NASIL AÇIKLAYACAK?

Büyük devlet olmanın bir takım gerekleri olduğunu ifade eden Demir, "Komşumuzdaki zulme seyirci kalamazdık. Esad'ın zulmünden kaçan kadınlara, çocuklara masum insanlara kapımızı kapatamazdık. Esad bir şekilde gidecek. Tarih, hangi devletin bu trajedi karşısında nasıl davrandığını yazacaktır. "savaş'a hayır" çığırtkanlığı yapanlar şunu bilsinler ki, savaşı önlemek, akan kanı durdurmak, Suriye'nin iki kez düşünmesi için bu tezkereyi çıkardık. Tezkere elimizde caydırıcı bir güç olarak duracak ve gerektiğinde kullanılacaktır. Bu arada şunu belirtmeden geçemeyeceğim. Tezkere oylamasında MHP ülke menfaatleri ve hedefleri doğrultusunda olgun bir tavır sergileyerek evet oyu kullandı. CHP ise Akçakale'de 5 vatandaşımızın ölmesine kayıtsız kalmış ve tezkereye hayır oyu kullanmıştır. Bunun hesabını milletimize nasıl açıklayacak" diye konuştu.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Suriye 2 Kez Düşünmeli - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement