Suriye'de "Çatışmaların Yerel Olarak Dondurulması" Planı - Son Dakika
Güncel

Suriye'de "Çatışmaların Yerel Olarak Dondurulması" Planı

Suriye\'de "Çatışmaların Yerel Olarak Dondurulması" Planı

BM Suriye Özel Temsilcisi de Mistura'nın "çatışmaların dondurulması" planının Halep'te uygulanması konusunda taraflarla görüştüğü bildirildi.

10.11.2014 22:33
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

BM Genel Sekreterinin Suriye Özel Temsilcisi Staffan de Mistura'nın hazırladığı "çatışmaların yerel olarak dondurulması" planının uygulanması için çalışmalar hızlandırılıyor.

BM Genel Sekreterlik Sözcülüğü'nden yapılan açıklamaya göre, Suriye'de bulunan de Mistura, 30 Ekim'de BM Güvenlik Konseyi'ne sunduğu plana ilişkin Suriye lideri Beşşar Esed ve Suriyeli yetkililerle yapıcı bir görüşme gerçekleştirdi.

Bu görüşmede, de Mistura'nın planının Halep'te uygulamaya geçirilmesi için ortak zemin bulunması noktasında tarafların olumlu görüş bildirdikleri kaydedildi.

Staffan de Mistura, 30 Ekim'de BM Güvenlik Konseyi'ne ilk sunumunu yapmış ve burada "Belirli bölgelerde çatışmaları dondurabilirsek lokal olarak, buralarda politik süreci başlatabiliriz. Sonra da tedricen ulusal seviyede bir siyasi sürece ulaşabiliriz" görüşünü paylaşmıştı.

De Mistura ve ekibinin, bu planın öncelikli Halep'te hayata geçirilmesi ve insanların normal yaşamına dönerek politik sürecin başlatılması için Suriye yönetimi ve diğer ilgili taraflarla görüşmeleri hızlandıracağı ve uygulanabilecek model üstünde istişareleri devam ettireceği belirtildi. - New York

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Suriye'de 'Çatışmaların Yerel Olarak Dondurulması' Planı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement