Suriye'de İç Savaş - Son Dakika
Güncel

Suriye'de İç Savaş

Suriye\'de İç Savaş

Suriye ordusunun çeşitli kentlerde yönetim karşıtlarına yönelik ağır silahlarda düzenlediği operasyonlarda 79 kişinin öldüğü bildirildi.

25.05.2013 00:07
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Suriye ordusunun çeşitli kentlerde yönetim karşıtlarına yönelik ağır silahlarda düzenlediği operasyonlarda 79 kişinin öldüğü bildirildi.

Suriye İnsan Hakları Örgütü (SNHR), ordunun sabahtan bu yana hava ve karadan muhaliflere karşı gerçekleştirdiği operasyonlar sonucunda başkent Şam'ın banliyölerinde 28, Halep'te 15, Humus'ta 11, İdlib'de 10, Tartus ve Dera'da 4'er, Hama'da 3, Deyru'z Zor kentinde 2, Haseke ve Rakka'da 1'er olmak üzere toplam 79 kişinin yaşamını yitirdiğini duyurdu.

Bu arada Humus'un Kuseyr ilçesinden ayrılan ve aralarında kadın ve çocukların da yer aldığı 120 kişilik bir grubun rejimin güçlerince alıkonulduğunu belirten Suriye Genel Devrim Konseyi(SRGC), Esed güçlerinin alıkonulanların silahlı muhaliflere karşı canlı kalkan olarak kullanmasından endişe edildiğini kaydetti.

Öte yanda, Suriye resmi haber ajansı SANA, güvenlik güçlerinin ülke genelinde düzenlediği operasyonlarda çok sayıda silahlı grubu etkisiz hale getirdiğini ve araçlarını imha ettiğini açıkladı. - ŞAM

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Suriye'de İç Savaş - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement