Suriye'de İç Savaş - Son Dakika
Güncel

Suriye'de İç Savaş

Suriye\'de İç Savaş

Tevhid Tugayı Komutanı Gasim."Suriye ordusu cesetleri yem olarak kullanıyor".

15.06.2013 12:25

- Tevhid Tugayı Komutanı Gasim:

- "Suriye ordusu cesetleri yem olarak kullanıyor"

Suriye'nin en stratejik kentlerinden biri olan Halep'te AA ekibi ÖSO'nun, Esed güçlerine karşı yürüttüğü "Esirleri Kurtarma Operasyonu"nu görüntüledi.

ÖSO, Halep'teki El-Kindi Hastanesini üs olarak kullanan Suriye ordusuna bağlı 23  askeri etkisiz hale getirmek için mücadele veriyor.

Suriye ordusunun, hastanede hayatta kalan askerlere helikopterlerden paraşütle ulaştırmaya çalıştığı gıda ve cephane de çoğunlukla ÖSO birliklerinin eline geçiyor.

Diğer yandan eski Halep bölgesi semalarında Suriye ordusuna ait helikopter uçuş yaparken, ÖSO askerleri bir ayı aşkın süre önce hayatını kaybeden arkadaşlarının cesetlerini alabilmek için operasyonlarını sürdürüyor.

Tevhid Tugayı Komutanı Ebu Abdu el-Gasim, "Cesetlerin üzerlerine Suriye ordusuna bağlı askerlerin mayın yerleştirdiği için kaldıramıyoruz. Suriye ordusu, cesetleri, onları almaya giden savaşçıları öldürmek için yem olarak kullanıyor" diye konuştu.

Gasim, cesetleri almaya giden kişilerin keskin nişancılar tarafından öldürüldüğünü kaydetti.

Bir yıldan uzun süredir çatışmaların devam ettiği, harabeye dönen Halep'in Selahaddin mahallesinde ise hayalet kent görünümü hakim. Mahalle sakinleri uzun süren çatışmalar nedeniyle göç ettiği için sivillere rastlanmıyor. - Halep

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Suriye'de İç Savaş - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement