Suriye'de İç Savaş - Son Dakika
Güncel

Suriye'de İç Savaş

Suriye\'de İç Savaş

İslam Ordusu Siyasi Koordinatörü Alluş: "Siyasi çözüm aracılığıyla devrimin hedeflerine ulaşması için siyasilerin şanslarını denemelerinde herhangi bir sakınca yok. Ancak bu yönde harcanan ça...

10.11.2013 23:45

Suriye'de Devlet Başkanı Beşşar Esed rejimine karşı savaşan İslam Ordusu Siyasi Koordinatörü Muhammed Alluş, "Siyasi çözüm aracılığıyla devrimin hedeflerine ulaşması için siyasilerin şanslarını denemelerinde herhangi bir sakınca yok. Ancak bu yönde harcanan çabaların faydasız olacağından eminiz" dedi.

Cenevre-2 Konferansı'na ilişkin AA muhabirine açıklama yapan Alluş, "İslam Ordusu, konferansa katılım konusundaki karşıt tutumunu değiştirmedi. Siyasi çözüm aracılığıyla devrimin hedeflerine ulaşması için siyasilerin şanslarını denemelerinde herhangi bir sakınca yok. Ancak bu yönde harcanan çabaların faydasız olacağından eminiz" dedi.

Suriye halkının Esed'in görevi bırakması ve tutukluların salıverilmesi gibi birtakım şartlar öne sürdüğü için siyasilerin konferansa katılmaya mecbur kaldığını savunan Alluş, "Söz konusu şartları ne Esed kabul ediyor, ne de halk şartlarından taviz vermeye yanaşıyor. Bu gibi karmaşık durumlarda Cenevre-2 türünden çözüm arayışları, vakit kaybıdır. Zira güçten başka bir dilden anlamayan rejimle mücadelede, askeri seçenekten başka alternatif yok" ifadesini kullandı.

İslam Ordusu, Suriye'de Esed rejimine karşı savaşan 13 silahlı tugayın birleşmesiyle geçen Eylül ayında kurulmuştu. - Kahire

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Suriye'de İç Savaş - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement