Suriye'de İç Savaş - Son Dakika
Son Dakika Logo

Suriye'de İç Savaş

Suriye\'de İç Savaş
25.04.2014 00:45

ABD, Suriye'de Esed rejiminin Halep kentindeki bir sebze pazarına varil bombalarıyla saldırı düzenlemesini “güçlü biçimde” kınadı.

ABD, Suriye'de Esed rejiminin Halep kentinde sebze pazarına varil bombalarıyla saldırı düzenlemesini "güçlü biçimde" kınadı.

Psaki, günlük basın toplantısında, Halepte'teki pazara varil bombalarıyla yapılan saldırı sonrasında düzinelerce insanın öldüğü ve yaralandığına dikkati çekti.

"ABD olarak, bu saldırıyı güçlü biçimde kınıyoruz" diyen Psaki, bununla, Esed rejiminin Suriye halkını katletmeye ve açlığa mahkum etmeye devam ederken, sadece kendi çıkarlarını koruyacağını açıkça ortayı koyduğunu bildirdi.

Psaki, "Bu korkunç taktik karşısında, rejimin devlet başkanlığı seçimleri çağrısı içi boş ve düzmece kalıyor. Suriye hükümetini, Suriye genelindeki ayrım gözetmeyen, acımasız saldırılarını bir an önce sonlardırmaya ve bu bölgelere insanı yardımların ulaşmasına izin vermeye çağırıyoruz" ifadesini kullandı. - Washington DC

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Suriye'de İç Savaş - Son Dakika


Advertisement