Suriye'de İç Savaş - Son Dakika
Son Dakika Logo
Son Dakika Uygulamayı yükle! YÜKLE

Suriye'de İç Savaş

Google algoritmasına bırakmayın, okuyacağınız haberi siz seçin! Tıkla ve ekle

İslami Cephe basın sorumlusu Anadani: "İslami Cephe ve diğer muhalif tugaylar, Halep'in kuzeyinde rejim güçlerine büyük zayiat verdirdi"

Suriye'de muhaliflerin, Halep'in kuzeyinde rejim güçlerine ağır zayiat verdirdiği bildirildi.

AA muhabirine konuşan İslami Cephe basın sorumlusu Salih Anadani, "Halep'in kuzeyindeki Şeyh Nacar Sanayi bölgesi ile Halep Merkezi cezaevinin çevresinde denetimi sağlayan ve Piyade Okuluna doğru ilerlemek isteyen Esed güçlerinin İslami Cephe ile diğer silahlı muhalif tugayların direnişiyle karşılaşması üzerine iki taraf arasında şiddetli çatışmalar yaşandığını" ifade etti.

Anadani, şunları söyledi:

"Silahlı muhalifler, çevresi kuşatılmış olan sanayi bölgesi ile cezaevinin çevresindeki Esed güçlerine tank, roket, havan topu ve doçkalarla saldırarak, rejim güçlerinin bulunduğu mevzileri imha etti. Silahlı muhalifler, rejimin aylar önce denetimini sağladığı bölgede bugün Esed mevzilerine ağır kayıplar verdirdi. Esed güçlerinin en büyük hedefi, Piyade Okulunun denetimini tekrar sağlamak. Halep'teki tüm silahlı muhalifler, Şam yönetimine bağlı güçlere karşı birlikte operasyon kararı alarak Halep ve çevresinde rejim birliklerine saldırmaya başladı."

Rejim güçlerinin, çatışmaların yaşandığı bölgeye hava saldırısı düzenlediği belirtildi. - Halep

Kaynak: AA