Suriye'deki İç Savaş - Son Dakika
Son Dakika Logo
Son Dakika Uygulamayı yükle! YÜKLE

Suriye'deki İç Savaş

Google algoritmasına bırakmayın, okuyacağınız haberi siz seçin! Tıkla ve ekle
Suriye\'deki İç Savaş
 Güncelleme: 

Esed güçlerinin muhaliflere yönelik operasyonlarında 80 kişi öldü.

Suriye İnsan Hakları Örgütü (SNHR), Beşşar Esed'e bağlı ordu güçlerinin muhaliflere yönelik operasyonlarında 80 kişinin öldüğünü açıkladı.

SNHR tarafından yapılan açıklamada, rejim güçlerinin yönetim karşıtlarının denetiminde olan bölgelere kara ve havadan gerçekleştirdiği saldırılar sonucu, başkent Şam'ın banliyölerinde 19, Halep'te 18, Dera 15, İdlib'de 9, Hama'da 8, Lazkiye'de 4, Humus ve Deyru'z Zor'da üçer ve Suveyda'da 1 olmak üzere 80 kişinin yaşamını yitirdiği belirtildi.

Bu arada Suriye resmi haber ajansı SANA, güvenlik güvenlik güçlerinin Halep, İdlib, Hama ve başkent Şam'ın kırsalında, silahlı gruplara gerçekleştirdiği operasyonlarda çok sayıda kişiyi etkisiz hale getirdiğini ve araçlarını imha ettiğini duyurdu. - Halep

Kaynak: AA