Suriye'deki İç Savaş - Son Dakika
Güncel

Suriye'deki İç Savaş

IŞİD, örgütten ayrılmaya çalışan yabancı savaşçıların kaçışını engellemek için Rakka ve çevresinde yoğun güvenlik önlemi aldı Aktivist Ebu İbrahim: "IŞİD, yabancı savaşçıların Rakka ve çevresinde kaçışı engellemek için yoğun güvenlik önlemi alıyor" "IŞİD'in Kobani hezimetinden sonra yabancı savaşçılar örgütten ayrılmaya başladı.

28.01.2015 16:36

Terör örgütü IŞİD'in Ayn el Arap'dan (Kobani) püskürtülmesinden sonra örgütten kaçan yabancı savaşçılara karşı Rakk kenti ve çevresinde yoğun güvenlik önlemleri aldığı iddia edildi.

Rakka'daki aktivistlerden Ebu İbrahim, AA muhabirine yaptığı açıklamada, IŞİD'in Kobani'den püskürtülmesinden sonra bazı yabancı savaşçıların örgütü terk etmeye başladığını ileri sürdü.

"Yabancı savaşçıların kaçışını önlemek için örgütün Rakka ve çevresinde yoğun güvenlik önlemlerini aldığını" öne süren İbrahim, "Geçen hafta aralarında saha komutaları da bulunmak üzere çok sayıda yabancı savaşçı IŞİD'i terk etti. Rakka'nın Tel Abyad Adli Emiri'de örgütü terk edenler arasında" dedi.

"IŞİD örgütten ayrılmaya çalışan bir üyesini Tel Abyad'ta infaz etti" diyen İbrahim, "IŞİD'in Kobani hezimetinden sonra yabancı savaşçılardan bazıları örgütten ayrılmaya başladı. Örgütte büyük bir çözülme başladı" iddialarına yer verdi.

IŞİD'in dün Tel Abyad ilçesinde örgütten ayrılmak isteyen 25'e yakın üyesini de infaz ettiği ifade ediliyor. - Rakka

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Suriye'deki İç Savaş - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    SonDakika.com'da yer alan yorumlar, kullanıcıların kişisel görüşlerini yansıtır ve sondakika.com'un editöryal politikası ile örtüşmeyebilir. Yorumların hukuki sorumluluğu tamamen yazarlarına aittir.

Advertisement