Suriye'deki silahlı muhalif grupların Halep şehrindeki İlbil köyünün kontrolünü yoğun çatışmaların ardından terör örgütü DAEŞ'ten geri aldığı bildirildi.
El-Cebhetu'ş-Şamiyye (Şam Cephesi) Gücü Komutanı Ebu Seyyaf, AA muhabirine yaptığı açıklamada, muhaliflerin Soran beldesi yakınında bulunan köye iki yönden baskın düzenlediğini belirtti.
DAEŞ militanlarıyla aralarında çıkan çatışmanın ardından İlbil köyünü geri aldıklarını dile getiren Ebu Seyyaf, "Yoğun top atışı ve çatışmalardan sonra köye girmeyi başardık. 15 DAEŞ militanı köyün geri alınması sırasında öldürüldü diğerleri ise kaçtı" dedi.
Ebu Seyyaf, terör örgütü DAEŞ'e ait bir tank ve çok miktarda mühimmatı da ele geçirdiklerini aktardı.
DAEŞ, yaklaşık iki hafta önce Halep şehrinin muhaliflerin kontrolünde bulunan bölgelerine saldırı düzenlemiş, çok sayıda belde ve köyü ele geçirmişti.
Son Dakika › Güncel › Suriye'deki İç Savaş - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.
Sizin düşünceleriniz neler ?