Suriye'deki İç Savaş - Son Dakika
Güncel

Suriye'deki İç Savaş

Suriyeli gönüllülerden oluşan Mulhem Team isimli yardım ekibi, rejim güçlerinin aralıksız saldırılarına hedef olması nedeniyle sınırlı sayıda yardım kuruluşunun girebildiği bölgelerde çalışmalarını sürdürüyor.

05.07.2015 15:32

Suriyeli gönüllülerden oluşan Mulhem Team isimli yardım ekibi, rejim güçlerinin aralıksız saldırılarına hedef olması nedeniyle sınırlı sayıda yardım kuruluşunun girebildiği bölgelerde çalışmalarını sürdürüyor.

Mulhem Team, Hama kentinin kuzeydoğusu gibi Esed rejimi ile muhaliflerin yüz yüze geldiği bölgelerde insani yardım faaliyetlerinde bulunuyor. 3 yıl önce kurulan Mulhem Team, 30 kişilik ekiple Suriye'nin içinde faaliyet gösterdiği gibi, sığınmacıların bulunduğu ülkelerde de çalışmalar yapıyor.

AA ekibi, Esed rejiminin aralıksız saldırıları nedeniyle sürekli tehlike altındaki Hama kırsalında, ramazan ayında yeni bir yardım kampanyası başlatan yardım grubunun faaliyetlerini görüntüledi.

Mulhem Team'in yardım faaliyetlerini organize eden Faris Hac Ahmed, yardım yaptıkları hattın önce Lazkiye, sonra İdlib ve Hama kırsalına kadar genişlediğini belirterek, "Asıl amacımız hayır kuruluşlarının gidemediği sıcak bölgelere yardım ulaştırmak" dedi. Ahmed, ekibin şimdiye kadar Kefr Zeyta, El-Latamne, Es-Seyyad ve Latmin gibi rejimin kontrolündeki alanlara bitişik bölgeleri ziyaret ettiğini söyledi.

Hama kırsalındaki Atşan beldesi sakinlerinden Muhammed Yusuf, yaşadıkları bölgenin hemen her gün rejimin çeşitli şekillerde saldırılarına hedef olduğunu belirterek, altyapının yüzde 80 oranında tahrip edildiğini ifade etti. Yusuf, Hama kırsalında rejimin saldırıları nedeniyle halkın çoğunun göç ettiğini, kalanların ise zor şartlarda yaşamlarını sürdürmeye çalıştığını anlattı.

"Bölgedeki tehlike nedeniyle yardım kuruluşları gelmiyor. Mulhem Team bölgeye yardım ulaştıran tek kuruluş" diyen Yusuf, diğer hayır kurumlarının da sakinlerinin çok fakir olduğu bu bölgeye yardım ulaştırması çağrısında bulundu..

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Suriye'deki İç Savaş - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement