Suudi Arabistan, Etiyopyalı Kaçak Göçmenlere Tanıdığı Af Süresini Uzattı - Son Dakika
Güncel

Suudi Arabistan, Etiyopyalı Kaçak Göçmenlere Tanıdığı Af Süresini Uzattı

ADDİS Suudi Arabistan'ın Etiyopyalı kaçak göçmenlere tanıdığı af süresini bir ay uzattığı bildirildi.

30.06.2017 12:06

ADDİS Suudi Arabistan'ın Etiyopyalı kaçak göçmenlere tanıdığı af süresini bir ay uzattığı bildirildi.

Etiyopya Dışişleri Bakanlığından yapılan açıklamada, Suudi Arabistan'daki kaçak göçmenlere ülkeyi terk etmeleri için verilen ve bu hafta dolan 90 günlük af süresinin bir ay daha uzatıldığı belirtildi.

Açıklamada, Etiyopya makamlarının talep ettiği uzatma kararının, ülkeden çıkmak isteyen ancak çeşitli nedenlerle bu aftan yararlanamayan kaçaklar düşünülerek verildiği vurgulandı.

Etiyopya hükümeti daha önce Suudi yetkililerden, af süresini uzatmalarını istemişti.

Bakanlık, Suudi Arabistan'daki 45 bin Etiyopyalının ülkesine döndüğünü, 110 bin kişiye ise ülkeden çıkış için seyahat belgesi düzenlediğini duyurmuştu.

Af süresinin bir ay daha uzatılmasıyla çok sayıda kaçak göçmenin Etiyopya'ya dönmesi bekleniyor.

Suudi Arabistan, yasa dışı göçmenlerin ülkelerine dönmeleri için 2013'te de benzer bir süreç başlatmış, ülkeyi terk etmek istemeyenlerle polis arasında çıkan çatışmalarda 3 Etiyopyalı hayatını kaybetmişti.

Olayların ardından 150 binden fazla Etiyopyalı ülkesine iade edilmişti.

Aynı olayların tekrarlanmasından endişe duyan Etiyopya hükümeti, vatandaşlarına geri dönün çağrısı yapmıştı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Suudi Arabistan, Etiyopyalı Kaçak Göçmenlere Tanıdığı Af Süresini Uzattı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    SonDakika.com'da yer alan yorumlar, kullanıcıların kişisel görüşlerini yansıtır ve sondakika.com'un editöryal politikası ile örtüşmeyebilir. Yorumların hukuki sorumluluğu tamamen yazarlarına aittir.

Advertisement