Tarım Sektörüne Autodesk Katkısı - Son Dakika
Güncel

Tarım Sektörüne Autodesk Katkısı

Tarım Sektörüne Autodesk Katkısı

Erdemgiller, gelişen ve değişen teknolojiyi yakından izleyerek iş süreçlerine adapte ediyor.

01.09.2012 10:04

Traktör, kamyon, ticari araç ve iş makinelerine yedek parça üretimi yapan Erdemgiller, gelişen ve değişen teknolojiyi yakından izleyerek iş süreçlerine adapte ediyor. Bu yaklaşımla AutoCAD Inventor LT Suite 2013'ün 3 boyutlu platformuna geçen Erdemgiller; tasarım sürecini çok daha verimli hale getirdi, imalat başlangıcında oluşabilecek maliyet risklerini modelleme aşamasında minimize etti, üretimini hızlandırdı ve iş ortaklarıyla daha sağlıklı veri alışverişi sağladı.

Otomotiv ve endüstriyel tarım sektöründe küresel başarılara imza atan ve ürünlerinin %70'ini ihraç eden Erdemgiller, sürdürülebilir kalite için 3 boyutlu tasarımı tercih ediyor. Bu amaçla AutoCAD Inventor LT Suite 2013'ü kullanan Erdemgiller, üretime daha hızlı başlıyor, maliyetlerini azaltıyor ve iş akışlarını otomatikleştirerek üretkenliğini arttırıyor.

Erdemgiller, AutoCAD Inventor LT Suite 2013 paketi içerisinde yer alan Autodesk Inventor LT yazılımı ile tekil parçaları hızlı bir şekilde 3 boyutlu katı modelleme mantığında oluşturuyor. İmalatı yapılacak parça, bilgisayar ortamında gerçek boyutlarında foto-gerçekçi görüntüde inceleniyor. Bu da imalat sürecini düzenlemeyi, olası maliyet arttırıcı bazı yüzey bozukluklarını tespit etmeyi kolaylaştırıyor. Örneğin, kalıp maliyetini arttırabilecek yüzey veya köşe formları önceden görülerek, müdahale edilebiliyor. Ayrıca foto-gerçekçi görüntü, imalat çevrimindeki tüm birimler ile paylaşılıyor ve bilgi aktarım süreci kısalıyor. Üstelik Inventor LT yazılımı sayesinde elde edilen katı modellerden çok hızlı bir şekilde otomatik olarak teknik resim görünüşlerini oluşturma imkanı sağlanıyor ve bu da verimi 2-3 kat arttırıyor.

Erdemgiller, dış ortamdan gelen katı model dosyalarının direkt açılabilmesi sayesinde, imalat resimlerini otomatik olarak oluşturuyor. Bu özellik kapsamında kendi tasarladıkları parçaların katı model görüntülerini Autodesk'in sunduğu elektronik çıktı formatında saklayarak, iş ortaklarıyla rahatça paylaşabiliyor. İş ortakları da Autodesk'in ücretsiz sunduğu görüntüleyicisi sayesinde, 3 boyutlu katı modeli açıp inceleyebiliyorlar ve üzerine işaretleyici açıklamalar ekleyerek geri gönderebiliyor. Böylelikle Erdemgiller ve iş ortaklarının veri alışverişi çok sağlıklı bir şekilde ilerliyor.

Erdemgiller Yönetim Kurulu Sualp İşgüzerer, "Küresel rekabetteki yerimizi korumak için işimizin her adımında aynı kaliteyi sürdürmemiz gerekiyor. AutoCAD Inventor LT 2013, bu adımlar içinde önemli bir yer tutan ürün tasarım sürecinde bize bu kaliteyi sürdürmede yardımcı oluyor" diyerek Autodesk yazılımlarını tercih etme sebeplerini özetliyor.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Tarım Sektörüne Autodesk Katkısı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement