Tarsus'ta UluslararaSı Tenis Turnuvası - Son Dakika
Güncel

Tarsus'ta UluslararaSı Tenis Turnuvası

Tarsus\'ta UluslararaSı Tenis Turnuvası

Tenis Kulübü tarafından bu yıl 3'üncüsü düzenlenecek "Tarsus Cup 2012 Uluslararası Ödüllü Tenis Turnuvası"nın protokolü imzalandı.

06.04.2012 16:54

Belediyenin desteği ile Tarsus Tenis Kulübü tesislerinde düzenlenen protokolde konuşan Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, Tarsus'un tanıtılmasında, Tarsus'a bir aktivite kazandırılmasında Tarsus Tenis Cup'un çok büyük önemi olduğunu söyledi.

Başkan Kocamaz, "Öncelikle böyle bir turnuvanın yapılmasını düşünüp hayata geçmesini sağlayan Tarsus Tenis Kulübüne teşekkür ediyoruz. Spor insanları bir araya getiren çok önemli bir olgu. Spor sayesinde insanlar hem sağlıklı yaşama imkanına kavuşuyor hem de birbirlerini daha yakından tanıma imkanını buluyor ve sporun olduğu yerde futbol hariç çok fazla bir tatsızlık yaşanmıyor.

Özellikle teniste, voleybolda böyle bir olayla karşılaşıldığını ben pek fazla görmedim. Tarsus'ta dışarıdan elit sporu olarak görülen tenis sporuna gösterilen ilgiden mutluluk duyuyorum. Tabii burada bu tenis kulübünün yaşaması için bazı sosyal aktivitelerinde zaman zaman yapılması gerekiyor arkadaşlarımız bunu gerçekleştirmeye gayret ediyorlar.

Düşündükleri projenin ortaya konulması için de tenis sporuna gönül veren insanların isteklerinin biraz daha artması gerekiyor ama bunlarında dışında Tarsus'un adının duyurulmasında, Tarsus'un tanıtılmasında, Tarsus'a bir aktivite kazandırılmasında Tarsus Tenis Cup 'un çok büyük önemi var. Bunun mutlaka daha geniş desteklerle uzun süre yaşatılması lazım.

Verilen ödülün biraz daha arttırılarak ve uluslar arası arenada Tarsus Cup 'tan söz ettirerek bu turnuvaya daha üst düzey tenisçilerin de katılımları mutlaka sağlanmalıdır. Ben emeği geçenlere teşekkür ediyor hayırlı başarılı güzel bir Tenis Cup diliyorum" dedi.

Tarsus Tenis Kulübü Başkanı Levent Alpaltaş, 10 bin Dolar ödüllü turnuvanın bu yıl, 12-20 Mayıs tarihleri arasında gerçekleştirileceğini söyledi.

Alpaltaş, "10 bin yıllık tarihi olan Tarsus'umuzda uluslararası Tenis Turnuvasının 3'üncüsünü düzenlemekten gurur duymaktayız. Birçok ilde bile yapılmayan bu turnuvayı ilçemizde düzenlemekteyiz. Turnuvaya dünyanın farklı ülkelerinden yaklaşık 70 tenisçi katılacak.

Turnuvaya bir hafta boyunca çeşitli okullardan öğrenciler getirerek hem tenisi öğrenmelerini hem de dostluklarını pekiştirmelerini bir şölen havası içinde yabancı sporcularla kaynaşmalarını sağlıyoruz. Tarsus Tenis Kulübü olarak başta Tarsus Belediyesi olmak üzere bizlere destek veren tüm sponsorlarımıza teşekkür ediyoruz.

Turnuvamızın şölen havası içinde geçmesini diliyoruz" şeklinde konuştu.

Organizasyonun sponsorlarından olan Mersin-Tarsus Organize Sanayi Bölgesi Başkanı Sabri Tekli de konuşmasında, "Bu tür etkinliklere destek vermeye devam edeceğiz. Bölgemizin ekonomik yönden kalkınması için çaba gösterirken, sosyal, kültürel ve sportif alanda da gelişmesine desteğimiz sürecek" ifadesini kullandı.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Tarsus'ta UluslararaSı Tenis Turnuvası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement