Tatilcilerden Amasra'ya Yoğun İlgi - Son Dakika
Güncel

Tatilcilerden Amasra'ya Yoğun İlgi

Tatilcilerden Amasra\'ya Yoğun İlgi

Amasra Belediye Başkanı Timur: "Şu anda Kurban Bayramı için 3 bin yatak kapasiteli otel ve pansiyonların yüzde 90’ı rezervasyonlarla doldu"

08.10.2013 13:13

Tarihi yapıları ve doğal güzellikleriyle ünlü Amasra ilçesinde, Kurban Bayramı öncesi otel ve pansiyonların yüzde 90'ının dolduğu bildirildi.

Amasra Belediye Başkanı Emin Timur, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Hellenistik döneminden Selçuklu ve Osmanlı dönemlerine kadar çok sayıda tarihi eserin bulunduğu ilçenin, 3 bin yıllık tarihi geçmişiyle turistlerin ilgisini çektiğini söyledi.

Tarihi geçmişi ve doğal güzellikleriyle  ziyaretçiler için cazibe merkezi olan ilçeyi yılda yaklaşık 400 bin kişinin ziyaret ettiğini ifade eden Timur, Ankara'nın en yakın sahili ve İstanbul'a yakınlığı ile büyükşehirlerdeki insanların tercihi olan Amasra'nın her bayram ciddi bir yoğunluk yaşadığını belirtti.

Tarihi konaklarıyla ünlü Karabük'ün Safranbolu ilçesiyle komşu olan ilçenin bu sayede avantajlı bir konumda bulunduğunu anlatan Timur, Safranbolu'ya gelen yerli ve yabancı turistlerin, Amasra'yı da gezdiğini kaydetti.

Timur, aynı durumun Safranbolu için de geçerli olduğunu dile getirerek, "Şu anda Kurban Bayramı için 3 bin yatak kapasiteli otel ve pansiyonların yüzde 90'ı rezervasyonlarla doldu. Bunda 9 günlük tatilin etkisi çok büyük. İnsanlar, en azından sessiz, sakin ve doğayla baş başa kalabilecekleri yer ararken, bir de bunun 9 günlük tatille birleşmesi ilçemize olan ilgiyi arttırdı. Amasra, sadece deniz, kum güneş turizmiyle değil, özellikle bu mevsimde renklerin her tonunun hakim olduğu doğası, doğal yaşamı, insanların köy ürünleriyle buluşabildiği bir yer olması nedeniyle yerli ve yabancı turistlerin ilgisini çekiyor. 9 günlük bayram süresince en az 50 bin turistin geleceğini umuyoruz. Belediye olarak tatilcilerin sorunsuz bir bayram ve tatil geçirebilmeleri için gerekli tedbirlerimizi alıyoruz" şeklinde konuştu.

"Balık ve salata için en uygun mevsim"

Timur, ilçede her mevsim günübirlik tatilci ağırladıklarını anlatarak, bunda balık ve salata ağırlıklı mutfaklarının ününün etkili olduğunu bildirdi.

Özellikle Ankara'dan balık ve salata için gün içinde gelip giden misafirlerin olduğuna dikkati çeken Timur, şöyle devam etti:

"Bu Kurban bayramı ve tatil, balık ziyareti için de bulunmaz bir fırsat. Çünkü denizlerimizde lüfer, palamut, zargan, istavrit, mezgit ve çinekop gibi türler bol miktarda mevcut. Böyle olunca balıkçı lokantalarında misafirlerimiz, en taze çeşitlerle balık ziyafetini yapmış olacaklar. Yöremizin bağ ve bahçesinde yetişen organik yeşilliklerle yapılan salatayı da bu ziyafete eklediğimizde Amasra, göz ve gönüllerin yanında damak tadına da hitap edecektir." - Bartın

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Tatilcilerden Amasra'ya Yoğun İlgi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement