Tayland'ta 30 bin 24 kişi domuz gribine yakalanırken 50 kişinin öldüğü açıklandı.
SALGIN GERİ Mİ DÖNDÜ?
Toplum Sağlık Kurumu Genel Sekreteri Narong Sahamethapat, ülkede 30 bin kişinin H1N1 olarak da bilinen domuz gribi nedeniyle hastanelere başvurduğunu söyledi. Tedavisi devam edenlerin yanı sıra bu yıl 50 kişi hayatını kaybetti. Normalde domuz gribinde ölüm oranı 1000'de 1 iken Tayland'da oran bu yıl 600'de 1'e düştü. Tayland'ta geçen yıl H1N1 virüsü nedeniyle ölen olmamıştı. Bu da akıllara 'Domuz gribi geri mi döndü?' sorusunu getirdi.
BU VİRÜS DİĞERLERİNE GÖRE DAHA GÜÇLÜ
Uzmanlar, bu virüsün diğerlerine oranla çok güçlü olduğunu ve Tayland halkının çok az bir kısmının bağışıklık sisteminin buna dayanabileceğini belirtti. Toplum Sağlık Kurumu Genel Sekreteri Narong Sahamethapat, açıklamasında, son önlemlerle haftalık hastanelere başvuran H1N1 hasta sayısının 2000'den 500'e düşürüldüğünü ancak alınan önemlerin devam etmesi gerektiğine vurgu yaptı.
HASTANELERE UYARI
Dr. Sahamethapat, ülkenin tüm devlet ve özel hastanelerindekileri önlem almaları ve H1N1 hastalarını diğerlerinden ayrı tutmaları konusunda uyardıklarını belirtti. Halk önceki yıllarda yaşanan domuz gribi günlerine dönmekten korkuyor.
Son Dakika › Güncel › Tayland'da Domuz Gribi: 50 Ölü - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.