TEMA'dan Yangınlara Dair Açıklama - Son Dakika
Güncel

TEMA'dan Yangınlara Dair Açıklama

TEMA\'dan Yangınlara Dair Açıklama

Diyarbakır, Şırnak ve Siirt'te çıkan yangınların ardından TEMA Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Deniz Ataç, açıklamalarda bulundu.

22.07.2015 17:50

Güneydoğu Anadolu Bölgesi'ndeki kentlerde son günlerde yaşanan orman yangınlarına sessiz kalmakla eleştirilen TEMA Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Deniz Ataç, kaybedilen doğal yaşamın yerine konması için yüz yıllar gerektiği açıklamasında bulundu.

Kimi kentlerinde çıkan veya çıkarılan yangınlara sessiz kalması nedeniyle özellikler sosyal medyada bölge halkının tepkisinin hedefi haline gelen TEMA Vakfı, yangınlarla ilgili açıklama yapmak zorunda kaldı.

TEMA Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Deniz Ataç imzası ile yapılan kısa açıklamada, son bir haftada meydana gelen 12 orman yangınına dönük tepki ortaya konuldu. Yaptığı açıklamada, "Ateş yaşamı söndürdü, çok üzgünüz" diyen Ataç, bu büyük hasarın, kaybettirdiklerinin tam olarak yerine konması için yüzyıllar gerekebileceğini vurguladı. Ataç, ormanların yaşam kaynağı toprağı canlı tutan, yağışları düzene sokan ve canlılar için hayati öneme sahip suyu sağlayan ekosistemler olduğunu da kaydetti.

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Güncel TEMA'dan Yangınlara Dair Açıklama - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement