TEOG Yerleştirme Sonuçları Açıklandı - Son Dakika
Güncel

TEOG Yerleştirme Sonuçları Açıklandı

Adayların sabırsızlıkla beklediği Temel Öğretimden Orta Öğretime Geçiş Sınavı yerleştirme sonuçları açıklandı.

22.08.2014 15:00  Güncelleme: 17:31
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Liseye yerleştirme sınav sonuçları bugün açıklandı. Adaylar yerleştirme işlemi sonucunda öğrenim görmeye hak kazandıkları okulları görecek.

Sonuçlara http://www.meb.gov.tr, http://oges.meb.gov.tr ve https://e-okul.meb.gov.tr adreslerinden ulaşabilirsiniz. Öğrenciler T.C. kimlik numarası ve okul numarasıyla sonuç bilgilerini sorgulayabilecek. Öğrencilere ayrıca sınav sonuç belgesi gönderilmeyecek.

KAYIT OTOMATİK

Sonuç bilgilerinde, kaydının yapıldığı okul bilgileri bulunacak. Ayrıca, SMS ile bilgilendirilmek isteyen velilere mobil bilgilendirme servisi aracılığı ile yerleştirme sonuçları bildirilecek. Yerleştirme işlemi yapıldıktan sonra resmî ve özel okulların açık kalan kontenjanlarına ortaöğretim yönetmeliğinin nakil esasları doğrultusunda, yerleştirmeye yönelik nakil yoluyla öğrenci kaydedilecek.

KESİN KAYITLI SAYILACAK

Tercih başvuruları alındıktan sonra ortaöğretime yerleştirme işlemi, puan üstünlüğü esasına göre öğrencilerin YEP’ine ve tercih başvurularına göre Bakanlıkça belirlenmiş kontenjanlara yaptı. Tercih başvurularından sonra ortaöğretime yerleştirme işlemi, öğrencilerin okul tercih kodlarına göre oluşturdukları A grubu tercihleri öncelikli olmak üzere ve okul türlerini içeren B grubu tercihleri dikkate alındı.

OKUL BEĞENMEYENLERE NAKİL KOLAYLIĞI

Bu yıl ilk kez hazırlık sınıfına veya 9’uncu sınıfa kesin kaydı yapılmış olan öğrencilerin, açık kontenjan bulunan başka bir okula yerleştirmeye yönelik nakil talebinde bulunmaları hâlinde yerleştirme sonrası okullarda oluşan taban puana bakılmaksızın, başvuranlar arasında puan üstünlüğü esas alınarak sistem üzerinden otomatik olarak yerleştirme işlemleri gerçekleştirilecek. Yerleştirmeye yönelik nakil talepleri, öğrenci velisi tarafından öğrencinin kesin kaydının olduğu okul müdürlüklerine yapılacak. 25-28 Ağustos’ta(saat 17:00’ye kadar) nakil başvuruları alınacak. 29 Ağustos saat 19:00’da nakil yerleştirme işlemleri tamamlanacak. Yerleştirmeye yönelik nakil işlemleri benzer biçimde Eylül ayı sonuna kadar haftalık periyotlarla devam edecek.

NAKİL BAŞVURUSU AYRI AYRI YAPILACAK

Yerleştirmeye yönelik nakil başvuruları haftalık olup, her bir periyot için nakil başvurusu ayrı ayrı yapılacak. Eylül ayı sonuna kadar haftalık periyotlarla gerçekleştirilecek olan yerleştirmeye yönelik nakil işlemleri, okulların ilan edilen boş kontenjanları için yapılacak. Nakil yerleştirme döneminde, başka bir resmî/özel okula nakil talebinde bulunan öğrencilerden boşalacak kontenjanlar bir sonraki haftanın boş kontenjan listesinde yer alacak. İşlemler sonucu nakil talebi gerçekleşenler ve boş kalan kontenjanlar e-okul sistemi üzerinden ilan edilecek. Ekim ayı itibariyle yapılacak nakillerde Eylül ayı sonuna kadar yapılan nakiller sonucu oluşan taban puan esas alınacak.

"ÖĞRENCİ TERCİH YAPMAMIŞ OLSA DA BİZ ONU YERLEŞTİRİYORUZ"

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) Müsteşar Yardımcısı Muharrem Kurt, TEOG yerleştirmelerinin açıklamasından bir gün önce yaptığı açıklamada önemli bilgileri paylaşmıştı. Kurt, "Özel okula ön kayıt yaptırmış olan öğrenciler devlet okullarına kayıt olma hakkını kaybedecekler mi?" şeklindeki bir soru üzerine, "Özel okula kaydını yapmış bir öğrenci eğer tercih yapmışsa zaten biz onu yerleştiriyoruz. Biz o öğrenciyi tercih yapmamış olsa da yerleştiriyoruz. Tercih yapmışsa A ve B grubu olarak yerleştiriyoruz. Tercih yapmamışsa B grubu okul türlerine göre yerleştiriyoruz. Devlet okuluna yerleşen öğrenciler daha sonra özel okula gitmek istediklerinde ilgili özel okula kayıt yaptırarak e-okul sisteminden nakil isteyecekler. Dolayısıyla özel okula yerleşmede hiçbir sorun yok" diye konuştu.

"50 BİN CİVARINDA BİR KONTENJAN BOŞLUĞU OLABİLİR"

Geçen yıl olduğu gibi bu yıl da bazı kontenjanların boş kalması gibi bir durumun söz konusu olup olamayacağına ilişkin bir soru üzerine de Kurt, "5 hafta boyunca biz bunu yerleştirme nakilleriyle en aza indireceğiz. Çok az da olsa evet bu olabilir. Ama biz zaten A ve B grubu yerleştirmelerimizde hiç kontenjan boşluğu bırakmayacağız. Bu kontenjan boşluğu sadece özel okula giden öğrencilerden oluşacak. Bizim tahminimiz 50 bin civarında bir kontenjan boşluğunun olması yönünde" yanıtını verdi.

"ZORAKİ İMAM HATİBE GİDECEK DİYE BİR ŞEY SÖZ KONUSU DEĞİL"

Hiç tercih yapmayan öğrencilere ilişkin de Kurt, şunları kaydetti: "Bu öğrencilerimiz tercih yapmadıkları için biz onları B grubu dediğimiz okul türüne göre yerleştiriyoruz. Bu öğrencilerimiz tercih yapmadıkları için önceliklik olarak nasıl bir okul türü istediklerini bilmiyoruz. Dolayısıyla boş kalan kontenjanlarına göre adreslerine bakarak en yakın okullardaki boş kontenjanlara yerleştireceğiz. İşte imam hatip liselerine yerleştirilmeleri burada söz konusu olabilir. Yani öğrencimizin ikamet adresine en yakın okul imam hatip okuludur, orada bir kontenjan vardır, kendisi de tercih etmemiştir zaten. Ama isterse öğrencimiz başka bir okula da nakil yapabilir. Zoraki imam hatibe gidecek diye bir şey söz konusu değil."

TEOG Yerleştirme Sonuçları Açıklandı
Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Güncel TEOG Yerleştirme Sonuçları Açıklandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (4)

  • aser: Yazıklar olsun Allah belanızı milyon kere versin, çocuklarımın hakkını yiyenin Allahım zelil etsin, saçma sapan sonuçlar çıktı, saçma sapan okullara yerleştirldi çocuklar, Allah sizi kahretsin m eğitim bakanı gibi erdoğan gibi. Sizin yatacak yeriniz yok insanları mahvettinişz 16 1 Yanıtla
  • DELI DUMRUL: KAAN, iki dil ogrenmissin ama bilgiyi paraya cevirememissen suc egitimde degil sende. Cocuklara egitimi karalama bosyere, kendini gelistiren herkes cok para kazanir ister egitim alsin ister egitim almasin. Is kisinin kendisinde biter 8 3 Yanıtla
  • asil TÜRK: arabayla gidersem 40 km yürüyerek gidersem 6 saat 8 dakika tek vasıta yok 6 kere indi bindi yaparsam iyi YOK BEN EN İYİSİ LİSEYE GİTMEYİM 2 0 Yanıtla
  • yine mağdur: böyle bir şey ne duyulmuştur nede görülmüştür bursanın yıldırım ilçesinden mustafakemalpaşa (toki hamzabey anadolu lisesi mesafe 110 km birde dönüş 110 km gelde okula git giden gitsin arkadaşlar T. C. Millî Eğitim Bakanlığı Temel Öğretimden Ortaöğretime Geçiş Uygulaması2014 Yılı Yerleştirme Sonuçları İtiraz Formu doldurmak oldu 0 0 Yanıtla

Advertisement