Tiflis, Rusya'dan Vize Kolaylığı Bekliyor - Son Dakika
Güncel

Tiflis, Rusya'dan Vize Kolaylığı Bekliyor

Tiflis, Rusya\'dan Vize Kolaylığı Bekliyor

Gürcistan'ın Rusya özel temsilcisi Zurab Abaşidze, Rusya'nın uyguladığı vize rejiminin hafifletilmesinin ülkesi için önemli olduğunu belirtti.

04.03.2013 18:25

Gürcistan'ın Rusya özel temsilcisi Zurab Abaşidze, Rusya'nın uyguladığı vize rejiminin hafifletilmesinin ülkesi için önemli olduğunu belirtti.

Gürcistan Başbakanı Bidzina İvanişvili'nin Gürcü-Rus ilişkilerinin normalleşmesinden sorumlu özel temsilcisi Zurab Abaşidze, yaptığı açıklamada, Rusya'nın Gürcistan vatandaşlarına uyguladığı vize rejiminin hafifletilmesi konusu üzerinde çalıştığını bildirdi.

Bu çalışmanın Gürcü halkı için önemli olduğunu vurgulayan Abaşidze, vize alımında kolaylığın iş ve bilim adamları, öğrenci gibi gruplar için yapılacağını söyledi.

Açıklamasında, Rusya ile yürütülen ve iki ülke arasındaki ilişkilerin normalleşmesini öngören görüşmelere ilişkin de bilgi veren Abaşidze, görüşmelerin üçüncü turunun Mayıs sonunda yine Prag'da yapılacağını açıkladı.

Rusya ile Gürcistan arasındaki vize uygulamasına Moskova yönetiminin kararı doğrultusunda 2000 yılının Aralık ayında başlandı.

Gürcistan 2004 yılından tek taraflı olarak, Rus vatandaşlarına 1 ila 3 aya kadar vize alımını sağlayan kolaylık getirdi.

2010 yılı Ekim ayından itibaren, "Kazbegi" sınır kapısından Gürcistan'a giriş yapan ve Kuzey Kafkasya Cumhuriyetlerinde yaşayan Rusya vatandaşlarına vizeyi kaldıran Tiflis yönetimi, 29 Şubat 2012'den itibaren ise bütün Rusya vatandaşlarına vize uygulamasını kaldırdı.

Rusya vatandaşları vize almadan 90 gün Gürcistan'da kalabiliyor.

Muhabri: Vügar Novruzoğlu

Yayıncı: Yusuf Kaya - TİFLİS

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Tiflis, Rusya'dan Vize Kolaylığı Bekliyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement