Tika'dan Bosna Hersek'e Ekipman Desteği - Son Dakika
Son Dakika Logo

Tika'dan Bosna Hersek'e Ekipman Desteği

12.11.2015 15:22

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı (TİKA), Bosna Hersek Ulusal Anıtları Koruma Komisyonuna bilgisayar yardımı yaptı.

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı (TİKA), Bosna Hersek Ulusal Anıtları Koruma Komisyonuna bilgisayar yardımı yaptı.

Komisyonun Saraybosna'daki binasında düzenlenen törenle bilgisayarlar, kurum yetkililerine teslim edildi.

Törende konuşan TİKA Saraybosna Koordinatörü Hüseyin Şanlı, TİKA'nın Ulusal Anıtları Koruma Komisyonu ile birçok projelere imza attığını belirterek, kuruma bilgisayar yardımıyla katkı sağlamaktan duydukları memnuniyeti dile getirdi.

Destekleri için TİKA'ya teşekkür eden Ulusal Anıtları Koruma Komisyonu Yönetim Kurulu Üyesi Dubravko Lovrenovic de bu iki kurumun daha önce birlikte Neretva Nehri üzerindeki tarihi Konjic Köprüsü ile Drina Nehri üzerindeki Sokullu Mehmet Paşa Köprüsü'nün tadilat projelerini yaptığını anımsattı.

Lovrenovic, TİKA ile gelecek yıl da önemli proje hayata geçirebileceklerini kaydederek, Bosna Hersek'teki tarihi taş mezarların Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Örgütü (UNESCO) Dünya Mirası Listesi'ne dahil edilmesi durumunda, bu konuda da birlikte çalışabileceklerini aktardı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Tika'dan Bosna Hersek'e Ekipman Desteği - Son Dakika


Advertisement