TKM'de Türkü Geçidi - Son Dakika
Güncel

TKM'de Türkü Geçidi

TKM\'de Türkü Geçidi

Bursa Büyükşehir Belediyesi Orkestra Şube Müdürlüğü Türk Halk Müziği Bölümü'nün Şubat ayı konseri ünlü sanatçı Tuğba Ger'in katılımıyla Tayyare Kültür Merkezi'nde gerçekleştirildi.

22.02.2014 11:39

Büyükşehir Belediye Orkestrası Türk Halk Müziği Bölümü'nün muhteşem konserinde konuk olarak sahneye çıkan Tuğba Ger, gerek repertuar seçimi gerek de büyük ustalıkla icra ettiği Yaren'iyle hayranlarını mest etti. Hamit Gazigil'in şefliğinde gerçekleştirilen konserin ilk bölümünde Türk Halk Müziği Korosu Yücel Paşmakçı derlemelerinden oluşan sevilen türküleri Bursalılar için seslendirdi. Koronun "Elif dedim be dedim", "Erik dalı gevrektir", "Bağlamam perde perde" giriş türkülerinden sonra, solistler Haydar Demir "Vardım Hint eline kumaş getirdim", Nurullah Söylemez "Bu dağlar kömürdendir", Nuri Avcıoğlu "Karşıdadır evleri", Tuna Yıldırım "Depe köy üstüne tüfek asayım", Emel Örgün Kurt " Kütahya'nın pınarları akışır", Bahtiyar Özdemir "Bir fırtına tuttu bizi" ve Şerif Pir " Çayeli'nden öteye" türküleriyle sevenlerin gönlünü fethetti.

Bu arada konserin "Birlikte söylüyoruz" bölümünde seyircinin "Dam üstüne çul serer" türküsünü muhteşem söylemesi konsere ayrı bir renk kattı. Bu muhteşem konserde, Türkiye'nin dört bir yanından türküler Bursalı müzikseverler için seslendirildi. Konserin sonunda Orkestra Şube Müdürü Dr. Turgay Mercan koro şefi Hamit Gazigil ve Konuk sanatçı Tuğba Ger'i çiçek vererek tebrik etti.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel TKM'de Türkü Geçidi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement