Tokat İşitme Engelli Annesi ile Telefonda Görüntülü Konuşuyor - Son Dakika
Güncel

Tokat İşitme Engelli Annesi ile Telefonda Görüntülü Konuşuyor

Tokat İşitme Engelli Annesi ile Telefonda Görüntülü Konuşuyor

İşitme engelli annesi ile telefonda görüntülü konuşuyorTokat'ta üniversite öğrencisi 21 yaşındaki Melek Ceylanoğlu, doğuştan işitme engelli olan annesi 46 yaşındaki Rukiye Ceylanoğlu ile cep telefonundan görüntülü arama yaparak işaret dili ile iletişim kuruyor.

25.05.2016 12:42

İşitme engelli annesi ile telefonda görüntülü konuşuyor

Tokat'ta üniversite öğrencisi 21 yaşındaki Melek Ceylanoğlu, doğuştan işitme engelli olan annesi 46 yaşındaki Rukiye Ceylanoğlu ile cep telefonundan görüntülü arama yaparak işaret dili ile iletişim kuruyor.

Ankara'nın Pursaklar ilçesinde yaşayan doğuştan işitme engelli olan Rukiye ve Yusuf Ali Ceylanoğlu (44) çiftinin iki çocuğundan biri olan Melek Ceylanoğlu, iki yıl önce Gaziosmanpaşa Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İşletme bölümünü kazandı. Ağabeyi 24 yaşındaki Musa Ceylanoğlu ile birlikte anne ve babasının hayatında en büyük destekçisi olan Melek Ceylanoğlu, Tokat'a geldikten sonra annesi Rukiye Ceylanoğlu ile iletişim kurmak için cep telefonundan görüntülü görüşme yapmaya başladı. Ceylanoğlu, annesiyle işaret diliyle iletişim kurarak her gün görüşme yapıyor.

"BİRŞEY OLDUKLARINDA BENİ ARIYORLAR"

Anne ve babasının doğuştan işitme engelli olduğunu söyleyen Melekoğlu, Tokat'a geldikten sonra annesi ile önce mesaj yöntemi ile iletişim kurduğunu söyledi. Fakat annesinin düşük cümleler kurmasından dolayı görüntülü arama yaparak iletişim kurmaya başladıklarını belirten Melekoğlu, "İki yıldır ailemden uzağım. Onlarla görüntülü konuşarak iletişim kuruyorum. Bu 3G hayatımıza girdiğinden belli görüntülü konuşuyoruz. Bu şekilde daha kolay görüşüyoruz. Onlar da bir şey olduğunda beni arıyorlar. Hastaneye gittiklerinden anlaşamadıklarında beni görüntülü arıyorlar. Örneğin, bankada görevliler ile ben konuşuyorum" dedi. Ceylanoğlu, gelişen teknoloji ile ailesi ile daha rahat görüştüğünü, bunun engellilerin hayatını kolaylaştırmasından memnunluk duyduğunu dile getirdi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Tokat İşitme Engelli Annesi ile Telefonda Görüntülü Konuşuyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement