Tokat'ta darbe girişimine tepki amacıyla alanlara çıkan vatandaşlar protesto yürüyüşü düzenleyip, Fethullah Gülen'in maketini yaktılar.
Türk Silahlı Kuvvetleri içerisinde bir grup askerin darbe girişiminde bulunmasını protesto eylemleri Tokat'ta sürüyor. Tokat Belediyesi, AK Parti ve sivil toplum örgütlerinin çağrısı üzerine Gaziosmanpaşa Stadyumu önüne yaklaşık 10 bin kişi toplandı. Ellerinde Türk bayrakları bulunan kalabalık grup daha sonra GOP Bulvarı üzerinden yürüyüşe geçti. Yürüyüş sırasında sık sık 'Vatan sana canım feda', 'idam isteriz' sloganları atan kalabalık grup yürüyüşünü Cumhuriyet Meydanında sona erdirdi.
Akşam namazı sonrası Cumhuriyet meydanında darbe girişiminde şehit olanlar için gıyabi cenaze namazı kılındı. Ardından bir grup, üzerinde 'vatana ihanetin nedeni olmaz, bedeli olur' yazılı olan ve boğazına ip geçirilmiş olan Fethullah Gülen'in maketini yaktı.
- Tokat
Son Dakika › Güncel › Tokat'ta Darbeye Karşı Protesto Yürüyüşü - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.