Trabzon'da Şiddetli Yağışın Ardından - Son Dakika
Güncel

Trabzon'da Şiddetli Yağışın Ardından

Trabzon\'da Şiddetli Yağışın Ardından

Trabzon'un Vakfıkebir ilçesinde dün gece etkili olan şiddetli yağışlar sonrasında Vakfıkebir Devlet Hastanesi bodrum katını su bastı.

25.09.2013 14:21

Trabzon'un Vakfıkebir ilçesinde dün gece etkili olan şiddetli yağışlar sonrasında Vakfıkebir Devlet Hastanesi bodrum katını su bastı. Su seviyesi 35 cm'ye yükselirken, su basması neticesinde maddi hasar meydana geldi.

Dün akşam saatlerinde ilçede başlayan yağmur gecenin ilerleyen saatlerinde şiddetini arttırdı. Vakfıkebir Jandarma İlçe Komutanlığı ile Vakfıkebir Devlet Hastanesi arasında kalan dereden gelen yağmur suları nedeniyle menfezin önünün tıkanması neticesinde Vakfıkebir Devlet Hastanesi morgunun ve depoların bulunduğu zemin katı sular altında kaldı. Yaklaşık 35 cm. bulan çamurlu su maddi hasara neden oldu. Hastanede temizlik çalışmaları dün geceden bu yana sürerken, İlçe Kaymakamı Sedat Sırrı Arısoy konuyla ilgili bir açıklama yaptı. Arısoy, "Dün akşam itibariyle ilçemizde ve bölgemizde yoğun yağan yağış köy yollarımız ve ilçe merkezimizde çeşitli kurumlar bazında hasarlara sebebiyet verdi. Vakfıkebir Devlet Hastanesinde yaptığımız incelemede bodrum katında bulunan MR cihazları bölümünde su baskınından kaynaklanan sıkıntılar mevcuttur. İl Afet müdürlüğünden ekiplerimiz gelerek hasar tespitlerine başladılar. Genel olarak köy yollarında ciddi bir sorun bulunmuyor. Merkezdeki bir hayvan barınağında yıkım söz konusu ve burada bir hayvan telef oldu. Şükürler olsun bunun dışında can kaybı söz konusu değil, Can kaybı olmaması da sevindirici. Bundan sonra inşallah daha büyük felaketlerle karşılaşmayız" dedi.

Hasar tespit çalışmalarını kaymakam Sedat Sırrı Arısoy, Belediye Başkanı Hayri Birinci, AK Parti ilçe başkanı Enver İskenderoğlu ve İl Genel Meclis Üyesi Muhammet Balta ve beraberlerindeki heyet olay yerinde incelemelerde bulunarak yetkililerden bilgi aldılar.

Temizleme çalışmaları devam ederken Afet İl Müdürlüğü ekipleri olay yerine gelerek ön hasar tespiti yaptılar. - TRABZON

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Trabzon'da Şiddetli Yağışın Ardından - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement